Advocaat Rudi Desmet: "Wout van Aert heeft zijn vergoeding betaald, maar wij klagen bij de UCI aan dat zijn ploeg en manager buiten schot blijven."
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Rudi Desmet: "Wout van Aert heeft zijn vergoeding betaald, maar wij klagen bij de UCI aan dat zijn ploeg en manager buiten schot blijven." © Photo News/HLN

INTERVIEW. “Als de UCI niets doet, is dat een schandaal”: Rudi Desmet, advocaat van Nick Nuyens, zet vraagtekens bij rol van UCI in zaak-Van Aert

WielrennenHet blijft, ruim vijf maanden na de veroordeling van Wout van Aert voor contractbreuk met de ploeg van Nick Nuyens, oorverdovend stil bij de wereldwielerbond UCI in het Zwitserse Aigle. Die zou volgens haar eigen reglementen boetes en schorsingen moeten opleggen aan Wout van Aert, Jumbo-Visma en Jef Van den Bosch. “Waarom doen ze niks?”, zo vragen Nick Nuyens en zijn advocaat Rudi Desmet zich af. Zij voelen zich, na de contractbreuk van Van Aert, benadeeld en zeggen: “Gaat de UCI à la tête du client haar eigen reglementen niet toepassen omdat een renner (Wout van Aert) en een ploeg (Jumbo-Visma) te belangrijk zijn?”

68 reacties

 • Maxime Vanmaercke

  2 maanden geleden
  Contract is contract. Punt.
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Nuyens zou zich beter in de luwte houden met al die boter op zijn hoofd.
 • Johan Maddens

  2 maanden geleden
  Nuyens moet zijn beloften nakomen waar van Aert herhaaldelijk op aandrong . En uit welke reden wou Nuyens papieren vervalsen bij Niels Albert . De contract breuk was een wijze beslissing voor de aanhang van Van Aert omdat hij zich bij Jumbo onmiddellijk ontplooide tot één van de beste renners ter wereld met zeges in de Strade en Milaan San Remo en de rest !
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Contractbreuk kan niet en daarmee basta ! Het zou schoon zijn, die ploeg geeft € 1000 meer loon dus tekenen maar ! Het zou nogal een soep worden, maar dat is het nu eigenlijk al met dat onder tafel gedoe !
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Blijkbaar denkt van aert dat een ondertekend contract alleen maar telt als het in zijn voordeel is! Betalen moet en zal hij!
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.