Oud-speurder Nico Cilissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-speurder Nico Cilissen. © Karolien Coenen

“Vermassen heeft Els Clottemans niet de das omgedaan. Hij heeft gewoon schoon verteld wat wij ontrafeld hadden”: Nico Cilissen, de oud-speurder achter de parachutemoord

Tongeren“Ik had een goede verstandhouding met Els Clottemans, ja. Ze sprak me zelfs aan met ‘Nico’. Tot ik lastige vragen begon te stellen.” De parachutemoord uit 2006 was — en is — zijn meest besproken moordzaak. Een van de helderste, vindt hij ook zelf. Maar Nico Cilissen (69) kreeg niet elke moord opgelost, wat maakt dat deze speurder op rust eigenlijk nooit écht rust. “Ook een oud-speurder moet loslaten. Maar zolang je geen lijk hebt, is dat moeilijk.”

 1. Bilzense sporthal De Kimpel en Welzijnscampus Tongeren doen binnenkort dienst als vaccinatiecentra
  Bilzen/Tongeren

  Bilzense sporthal De Kimpel en Welzijns­cam­pus Tongeren doen binnenkort dienst als vaccinatie­cen­tra

  De acht Limburgse eerstelijnszones en de burgemeesters zijn naarstig bezig met het kiezen van de geschikte locaties om vaccinatieposten neer te planten. In Zuid-Oost Limburg is er intussen al meer duidelijkheid. Zo komt er een vaccinatiecentrum in sporthal De Kimpel aan de Eikenlaan in Bilzen. Ook in de Tongerse Welzijnscampus, meer bepaald Dienstencentrum De Piepel, komt er een vaccinatiecentrum.
 2. Internering voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakappartement: “Hij vond dat heel Sint-Truiden hem uitdaagde”
  Sint-Truiden

  Interne­ring voor man (61) die brand stichtte in Truiens dakapparte­ment: “Hij vond dat heel Sint-Trui­den hem uitdaagde”

  Een 61-jarige man uit Sint-Truiden wordt geïnterneerd nadat hij op 30 juni 2020 brand stichtte in een dakappartement in de Abdijstraat te Sint-Truiden. 25 bewoners moesten toen worden geëvacueerd en een aantal onder hen raakten bovendien gewond. De man bleek rond te lopen met heel wat waanideeën. Zo had hij het gevoel dat heel Sint-Truiden hem liever kwijt dan rijk was.
 1. Roemenen excuseren zich voor diefstal: “Als we wisten dat kinderen thuis waren, hadden we niet ingebroken”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Roemenen excuseren zich voor diefstal: “Als we wisten dat kinderen thuis waren, hadden we niet ingebroken”

  Dit najaar tussen 21 september en 1 oktober 2020 drongen twee Roemeense inbrekers van 25 en 29 jaar een appartement in Sint-Truiden binnen. Op dat moment waren enkel de twee kinderen van 11 en 15 jaar thuis. Gelukkig merkten ze niets van de inbraak, maar hun moeder stelde zich wel burgerlijke partij. De Roemenen excuseerden zich en vertelden het appartement niet te hebben beroofd als ze geweten hadden dat enkel de kinderen thuis waren.
 2. Experimenteerruimtes moeten digitale transformatie van Limburgse kmo’s vergemakkelijken
  Limburg

  Experimen­teer­ruim­tes moeten digitale transforma­tie van Limburgse kmo’s vergemakke­lij­ken

  Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert een nieuw digitaliseringproject om Limburgse kmo’s te helpen met hun digitale transformatie. Zo gaat de werkgeversorganisatie experimenteerruimtes uitbouwen samen met Hogeschool PXL, de Universiteit Hasselt, de Genkse T2 Campus, technologiebedrijf Sirris en het onderzoekscentrum voor de maakindustrie Flanders Make. De ruimtes zullen nog in het voorjaar van 2021 operationeel zijn.
 3. Dartsport is ook bezig aan een opmars in Limburg: "Interesse is massaal toegenomen"
  PREMIUM
  Herderen/Millen

  Dartsport is ook bezig aan een opmars in Limburg: "Interesse is massaal toegenomen"

  De kans is groot dat u de afgelopen dagen meermaals ‘one hundred and eighty’ door de woonkamer hoorde galmen. Het wereldkampioenschap darts werd door Vlaanderen immers massaal bekeken. Dat heeft ook lokaal zijn gevolgen. “Limburgers melden zich massaal via sociale media”, vertelt voorzitter Johny Peeters van de Limburgse Darts Liga (LDL). “Ze vragen zich af hoe ze lid kunnen worden en waar ze kunnen spelen.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"