Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Wat mogen wij niet weten? We moeten ons toch kunnen verdedigen”: De Pauw wil ‘geheime verklaring’ van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert inkijken

"Ik ben blij dat het proces eindelijk kan beginnen", zei Bart De Pauw (52) toen hij gisteren de trappen van het gerechtsgebouw in Mechelen af sjokte. Al is er nog altijd geen datum voor de échte start van het proces. Door hém. De Pauw wil dat de rechtbank eerst beslist of hij de verklaringen van actrices Liesa Naert (39) en Maaike Cafmeyer (47) mag inkijken die in een verzegelde omslag van de VRT zitten. "Wat mogen wij niet weten?"

96 reacties

 • Sonia Van Cauwenbergh

  1 week geleden
  Niet mogen inkijken= dit deel van het dossier is niet toelaatbaar in deze zaak. Blijft er dan alleen een verklaring over zonder bewijs = vrijspraak.
 • Marc Pauwels

  1 week geleden
  Hoe recht is een rechtszaak als de verdediging niet alle stukken kan consulteren.
 • Stefan Daelemans

  2 weken geleden
  Vind ook dat men van iets beschuldigd word je recht hebt alle mogelijke bewijsmiddelen die er zouden zijn mag inkijken . Wat er ook gebeurd is en wat de waarheid is kan enkel zo bewezen worden
 • Roland ANNYS

  1 maand geleden
  Ik ben niet voor de een of de andere maar waar is het recht op verdedigeng als er zaken achter gehouden worden onder gesloten omslag ? Wij leven toch in een rechtstaat of niet ?
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Veel mensen kunnen of willen blijkbaar niet het verschil zien tussen enerzijds officiële verklaringen die in het kader van het onderzoek zijn afgelegd bij de politie en anderzijds getuigenissen van personen die een beroep hebben gedaan bij een vertrouwenspersoon van hun werkgever. Moeilijk is het nochtans niet. Bart, zijn advocaten en heel Vlaanderen, weten zeer goed waarvan hij beschuldigd wordt, of niet? Genderjustitie? Doe even normaal. Zullen we het gerecht maar gewoon haar werk laten doen?
 1. LIVE. Medicijnwaakhond VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed

  LIVE. Medicijn­waak­hond VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  84

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica