Actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn tijdens het proces-De Pauw vorige maand.
Volledig scherm
Actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn tijdens het proces-De Pauw vorige maand. © Photo News

“Verstikkende en intieme berichten”: deze klachten van actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn werden ongegrond verklaard

Televisiemaker Bart De Pauw is schuldig bevonden aan de belaging van vijf vrouwen, onder meer actrices Liesa Naert, Ella-June Henrard en Ellen Lloyd. De vordering van Lize Feryn daarentegen werd ontvankelijk maar ongegrond verklaard. De Pauw werd ook vrijgesproken voor de belaging van actrice Maaike Cafmeyer. Dit zijn de zaken waarvan ze hem beschuldigden.

 1. Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees Parlement over minimumlonen

  Lidstaten klaar voor onderhande­lin­gen met Europees Parlement over minimumlo­nen

  De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees Parlement over de minimumlonen in de EU. Volgens cijfers van Eurostat gaapt er een diepe kloof tussen de minimumlonen. De richtlijn zou lidstaten verplichten om een actieplan te voorzien om collectief overleg te promoten. Het parlement en de lidstaten moeten nu over een finale tekst onderhandelen.
 2. IN BEELD. Zo zag coronabetoging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschoppers en één alpaca
  Play

  IN BEELD. Zo zag coronabeto­ging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschop­pers en één alpaca

  De politie telde zondag zowat 8.000 deelnemers tijdens de manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel: een uiteenlopende groep van ouders met kinderen, brandweerlui in volle uitrusting, relschoppers én een alpaca. Uiteindelijke ontaardde de betoging in relletjes waarbij een groep betogers projectielen gooiden naar de politie en combi’s beschadigden. De politie zette op haar beurt het waterkanon en traangas in.