Bart De Pauw met achter zich zijn echtgenote Ines De Vos.
Volledig scherm
Bart De Pauw met achter zich zijn echtgenote Ines De Vos. © BELGA

LIVE. Slachtoffer Bart De Pauw: "Het enige wat we ooit vroegen was inzicht en dat dergelijk gedrag zou stoppen”

Televisiemaker Bart De Pauw is deels schuldig verklaard aan belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen. Hij kreeg zes maanden cel met uitstel. De klacht van Maaike Cafmeyer is ongegrond verklaard, net als die van Lize Feryn. In totaal negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Volg alles hieronder live.

75 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 week geleden
  Sterke vrouwen zouden het volgende doen: 1. de excuses van BDP aanvaarden, 2. hem vergeven en 3. BDP bedànken voor alle professionele opportuniteiten die ze van hem gekregen hebben. Deze dames hebben nog niet bewezen dat ze sterke vrouwen zijn. Vrouwen die in groep procederen tegen 1 man, noem ik niet bepaald sterk. Als het waar is, dat mannen hun macht gebruiken om vrouwen te versieren, dan is het ook waar, dat vrouwen als motten op diezelfde macht afkomen.
 • jan boden

  1 week geleden
  Zijn leven is in ieder geval verwoest, de dames mogen content zijn.
 • bart vansteenkiste

  1 week geleden
  dit is heel normaal dat een paar vrouwen bot vangen , als u gestalkt word , sms NOOIT TERUG want dan bent u op de rechtbank de sigaar , als het een week aanhoud dag en nacht zoek een goede advocaat die daar werk van maakt stel u burgelijke partij , en laat alles noteren en dan zal u recht vieren , anders niet. gsms die uitgelezen worden kan geen discussie mogelijk zijn. en ook als de pauw het kan aan tonen wat andere hebben geschreven hebben , 8 vrouwen profiteurs zegt de rechtbank
 • Eduard Maes

  1 week geleden
  Die dames moeten ook wel beseffen dat hun eigen carrière om zeep is, hoop ik. Wie wil daarmee nog samenwerken?
 • George Verbeek

  1 week geleden
  Slachtoffer Bart de Pauw? Dat is de zaak omdraaien. Dader Bart de Pauw, de slachtoffers zijn de tientallen vrouwen die hij jarenlang dag en nacht treiterde, bedreigde en intimideerde.
 1. Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatregelen hadden vorig jaar genomen kunnen worden”
  Play

  Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatrege­len hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

  Kinderen zijn de motor van de pandemie, volgens verschillende experten. Dat moet blijken nu het aantal besmettingen op scholen dubbel zo hoog is als in de rest van de samenleving. Viroloog Marc Van Ranst reageert dan ook teleurgesteld op de beslissing om de lagere scholen de komende twee weken open te houden. “Men houdt de motor niet tegen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.
 2. Weyts over verregaand GEMS-advies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”
  Play
  275

  Weyts over verregaand GEMS-ad­vies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”

  Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) neer op een "de facto lockdown". De minister begrijpt dat de experten "ingrijpende maatregelen bepleiten", maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. "De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school", aldus Weyts vandaag in het Vlaams Parlement.