Eerste reactie Bart De Pauw na veroordeling tot zes maanden met uitstel: “Heel teleurgesteld over vonnis”

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft televisiemaker Bart De Pauw schuldig bevonden aan belaging van vijf vrouwen en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen ten aanzien van één vrouw. Hij stuurde ongepaste sms-berichten naar verschillende vrouwen waarmee hij samenwerkte en beging daardoor een misdrijf. Hij krijgt een straf van zes maanden met uitstel. In een eerste reactie zegt De Pauw dat hij “heel teleurgesteld” is over de uitspraak. 

16 reacties

 • Ricky Rivalis

  2 weken geleden
  Zijn gedrag was zeker grensoverschrijdend, daar kunnen we het met zijn allen toch over eens zijn. De vraag is of dit 6 maanden voorwaardelijk waard is, zeker aangezien dit de eerste keer is dat hij voor de correctionele rechtbank verschijnt. Ik denk dat er veel inbrekers en overvallers met minder zijn vanaf gekomen.
 • Jean West

  2 weken geleden
  Een signaal zowel voor mannen die dit doen maar ook voor de vrouwen. Geen jaren wachten om aangifte te doen.
 • Benoni Vanstaen

  2 weken geleden
  Het gaat hier niet over complimenten geven. Maar sommigen vinden dat dit allemaal zomaar kan. Nee hij ging te ver, heeft ook een bepaalde vorm van spijt getoond, en toch beweren sommigen nog altijd dat hij onschuldig is. En oude vergrijpen verjaren die dan, of moet men die stilzwijgend begraven.
 • Karel Dierckx

  2 weken geleden
  Er zullen nu geen complimentjes meer gegeven worden? Is dat nu echt de conclusie? Ik denk dat er nog wel een duidelijk verschil is tussen een paar flirterige complimenten en een barrage aan schunnige smsjes.
 • Juan Van Ranst

  2 weken geleden
  1 ding weet ik,de slinger is volledig door geslagen naar de andere zijde,welke man durft nog een complimentje te geven zonder het risico om vervolgd te worden.
 1. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie
  Gent
  5

  UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakan­tie

  Het UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd, verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht. “Ons personeel nam vorig jaar al geen verlofdagen op in de kerstperiode, dat kunnen we niet opnieuw vragen.”