.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

ANALYSE. Onze reporter zat met open vizier op eerste rij zaak-De Pauw: “Dit wordt niet het proces dat het plezierige, seksuele spel tussen man en vrouw zal verbrodden”

De pleidooien van de advocaten van de vrouwen zitten erop in het proces-Bart De Pauw. Onze reporter Nadine Van der Linden zat een hele dag op de eerste rij en volgde de pleidooien met een open vizier. “Duidelijk werd in de verf gezet, met veel materiaal, dat De Pauw zich opdrong. Veel minder werd aangehaald dat er mogelijks, minstens aanvankelijk door jonge vrouwen ook is gedacht: ‘Hij kan misschien nog van pas komen, die ijdele zot’. Elke mens handelt volgens zijn eigen motieven.”

88 reacties

 • Léa Vandensteen

  1 week geleden
  Hier zijn geen winnaars of verliezers. De vrouwen is iets aangedaan dat zij elk een plaats moeten geven. iN hun verwerkingsproces maken ze het leven van anderen stuk (werknemers van een kapot bedrijf, familie van en Bart zelf). Hoe verwerken ze dat? Bart is in zijn enthousiasme te ver gegaan en moet nu betalen omdat hij dat zelf niet begreep. Het bewijst nog eens dat creatieve geesten, soms wereld en mens vreemd zijn. En wij, wij verliezen een schitterend talent.
 • Frank Janssen

  2 weken geleden
  Hi wordt gestraft voor zijn torenhoog libido!
 • Anne JACOBS

  2 weken geleden
  Mijn hart klop harder, ik ben aan het wenen. Van een vriendin moet je het hebben, dat is altijd zo toch? Twee vrouwen die hem niet konden krijgen deden hem dit aan. Ik hoop op Karma voor hen en dat ze niet meer aan de bak kunnen komen. Eerherstel is wel gepast voor Bart De Pauw en zijn echtgenote. Kruis mijn vingers dat ze het proces VRT gaan winnen. Pas op mannen met wat u als grapje doorSMS't, klacht bij het gerecht staat op jullie te wachten.
 • Argus Vercauteren

  2 weken geleden
  Het gedrag van B. De Pauw oogt eerder opdringerig (150 keer afgewezen) i.p.v. flirterig. Van deze vrouwen werd verwacht dat ze zich gecharmeerd (lees: ongewenste avances en complimentjes) voelen door de populaire televisiemaker. Natuurlijk wou M. Cafmeyer de samenwerking niet stopzetten want haar broodwinning stond op het spel. Vlaanderen is Hollywood niet waar men meer kansen heeft op werk. Wie stuurt er 900 berichten in drie weken? De Pauw was blijkbaar vergeten dat hij getrouwd was ;-)
 • Annie Buyse

  2 weken geleden
  OK, hij moet zijn s huld bekennen en zich oprecht excuseren... X
 1. Van "mitraillette aan berichten" tot "verdachte zoenscène": dit vertellen de vrouwen over Bart De Pauw op de eerste procesdag

  Van "mitrail­let­te aan berichten" tot "verdachte zoenscène": dit vertellen de vrouwen over Bart De Pauw op de eerste procesdag

  Het proces tegen Bart De Pauw (53) is vandaag van start gegaan. De Pauw staat terecht voor belaging van en elektronische overlast bij minstens dertien vrouwen door hen ongewenst seksueel getinte berichten te sturen. De Pauw is net zoals het merendeel van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden aanwezig in de rechtszaal. De vrouwen brengen op het proces een resem aan details over het gedrag van De Pauw.
 2. De Pauw riskeert één jaar voorwaardelijk: “Hij is geen Weinstein, wel een zielige man die hunkert naar aandacht van jonge vrouwen”

  De Pauw riskeert één jaar voorwaarde­lijk: “Hij is geen Weinstein, wel een zielige man die hunkert naar aandacht van jonge vrouwen”

  Bart De Pauw riskeert een voorwaardelijke celstraf van een jaar, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Zeven van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden, tekenden present. Onder hen de actrices Maaike Cafmeyer, Lize Feryn, Ella-June Henrard en Liesa Naert. Die laatste kreeg zelfs ongewenst bezoek op haar kot van hem. Toen ze hem niet binnenliet, begon de tv-maker op haar deur te bonzen. De procureur noemde hem “geen Weinstein, maar wel een zielige man die hunkert naar aandacht van jonge vrouwen”. Omdat De Pauw geen schuldinzicht vertoont, was het voor het parket onmogelijk om een probatieopschorting te vragen. Morgen zal de tv-maker zich zelf kunnen verdedigen.