Odilon ‘Lon’ Polleunis zat nooit om een boude uitspraak verlegen en pronostikeert België in de finale van het komende EK.
Volledig scherm
Odilon ‘Lon’ Polleunis zat nooit om een boude uitspraak verlegen en pronostikeert België in de finale van het komende EK. © Belga

Lon Polleunis (77), doelpuntenmaker tegen Duitsland in 1972, ziet Rode Duivels nu finale halen: “België heeft beste doelman en beste spits van de wereld, toch?”

voetbal 'bijna vergeten' EK-gangersAnderhalf uur vóór België-Kroatië hadden we zondagavond Lon Polleunis aan de lijn. “België heeft de beste doelman en de beste spits van de wereld in de rangen”, sprak de Gouden Schoen van 1968. Courtois en Lukaku gaven hem vervolgens overschot van gelijk. Komt straks ook de voorspelling van de Truienaar uit dat de Rode Duivels het in het komende EK tot in de finale schoppen?

 1. Vanessa Sterckendries wil op het BK hamerslingeren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”
  ATLETIEK BK

  Vanessa Stercken­dries wil op het BK hamerslin­ge­ren haar olympische selectie waarmaken: “Uiteraard kijk ik uit naar deze wedstrijd in mijn achtertuin”

  Net als vorig jaar zal het BK hamerslingeren doorgaan in Kessel-Lo. In principe geldt ook voor deze discipline de jaarlijkse switch tussen de Vlaamse en Waalse federatie, maar die laatste slaagde er niet in een organisator te vinden. Dan maar langs Vlaamse kant proberen en DCLA ging snel akkoord. Vanessa Sterckendries uit Herent, maar aangesloten bij OEH, was daarmee best tevreden.
 2. MMA-vechtster Cindy ‘Battlecat’ Dandois uit Deurne vecht voor wereldtitel en ticket in PFL-play-offs: “In goede dag kan ik iedereen verslaan”
  Vechtsport MMA

  MMA-vecht­ster Cindy ‘Battlecat’ Dandois uit Deurne vecht voor wereldti­tel en ticket in PFL-play-offs: “In goede dag kan ik iedereen verslaan”

  MMA-vechtster Cindy ‘Battlecat’ Dandois (36) uit Deurne neemt het nu vrijdag op tegen de ongeslagen wereldkampioene én tweevoudig Olympisch judo kampioene Kayla Harrison. Met Atlantic City in de Amerikaanse staat New Jersey als decor stapt ze in de kooi met de wereldtitel en een ticket voor de play-offs in de Profession Fighter League als inzet.
 1. KSK Heist gaat eervol onderuit tegen Union in eerste oefenpot: “Ik heb onze spelers veel plezier zien maken en dat is wat telt”
  Voetbal eerste nationale

  KSK Heist gaat eervol onderuit tegen Union in eerste oefenpot: “Ik heb onze spelers veel plezier zien maken en dat is wat telt”

  De kop is er af voor KSK Heist. Na twee weken training mochten de Heistenaren woensdagavond Union Sint-Gillis partij geven, de kersverse eersteklasser die dit seizoen geleid wordt door Felice Mazzu. Heist zal dit seizoen stevig aan de funderingen van de ploeg moeten bouwen. Niet alleen vertrokken er met Webers en Tambeur enkele sterkhouders. Enkele spelers bleven door toedoen van de Covid-19 pandemie acht maanden verstoken van competitievoetbal en hebben dus een achterstand weg te werken. Dat vraagt de nodige opvolging, en die krijgen de spelers ook. Zo werden ze de voorbije weken in het hospitaal onderworpen aan allerlei testen, om na te gaan en op te volgen waar de mogelijkheden van de spelers zich situeren.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.