Liesbet Van Breedam (links), afgebeeld voor haar Topbeachvolleybalacadmie in Hoevenen.
Volledig scherm
Liesbet Van Breedam (links), afgebeeld voor haar Topbeachvolleybalacadmie in Hoevenen. © RV

Liesbet Van Breedam (42) werkt aan opvolging voor haar olympische deelname in 2008: “Met hard werk is Parijs 2024 geen onmogelijke opdracht”

Beachvolleybal bijna vergeten olympiërsBinnenkort staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende editie van de Olympische Spelen op het programma. Daarbij blikken we met heel wat ex-deelnemers vooruit op het grootste sportevenement ter wereld. Vandaag is het de beurt aan de Hoevense Liesbet Van Breedam, die in 2008 als beachvolleybalster haar opwachting maakte op de Spelen van Peking.

  1. Nio Vandervorst is de nieuwe kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen: “Stiekeme droom die uitkomt”
    Wielrennen BK nieuwelingen

    Nio Vander­vorst is de nieuwe kampioen bij de eerste­jaars nieuwelin­gen: “Stiekeme droom die uitkomt”

    Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen) is de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. De renner uit Zelem bij Halen was in Liedekerke de beste van een groep van veertig renners. De nationale kampioen zit nog maar twee jaar op de fiets, nu al kampioen worden, is meer dan een verrassing. “Misschien wel, maar eigenlijk heb ik er wel stiekem op gehoopt”, vertelt Vandervorst. “Tijdens de eindspurt heb ik pas in de laatste meters achterom gekeken, toen was ik helemaal zeker.”