Joos Valgaeren werd landmeter en is nu aan de slag als 'adviseur grondwerving’.
Volledig scherm
Joos Valgaeren werd landmeter en is nu aan de slag als 'adviseur grondwerving’. © Photo News

Joos Valgaeren (45) versierde na Euro 2000 transfer van Roda naar Celtic: “Deze generatie gigantisch goeie voetballers gaat oogsten”

voetbal 'bijna vergeten' EK-gangersHij was nog vrij nieuw in de nationale ploeg, maar stond tijdens Euro 2000 wel drie wedstrijden vast in het team van Robert Waseige. Joos Valgaeren, nu 45 en al ruim een decennium gestopt met voetballen, sloeg na zijn carrière een totaal andere richting in. De voormalige centrumback ging weer op de schoolbanken zitten, werd landmeter en ging aan de slag als ‘adviseur grondwerving’ bij Aquafin. “Het EK ga is als supporter volgen, met de overtuiging dat deze generatie gigantisch goeie voetballers het voor België gaat waarmaken.”

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Jan Mulder schrijft een brief aan Eden Hazard: “Neem wraak op de criticasters en sombermannen die denken dat je nooit meer de oude wordt”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Jan Mulder schrijft een brief aan Eden Hazard: “Neem wraak op de criticas­ters en somberman­nen die denken dat je nooit meer de oude wordt”

  “Beste Eden...”. Jan Mulder schrijft elke dag een brief. Een mooie boodschap, gericht aan een Rode Duivel. Vandaag richt “ervaringsdeskundige” Mulder zijn lyrische woorden aan Eden Hazard, een aanvoerder zoals je er zelden tegenkomt en wiens penalty België naar de voetbalhemel moet brengen. “Het wordt een spannende eindstrijd, waarschijnlijk tegen aartsvijand Frankrijk. Verlenging. Strafschoppen. De laatste is voor jou, Eden.”
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Emil Abaz en Rupel Boom sluiten pre-voorbereiding met goed gevoel af ondanks 4-1-nederlaag tegen OHL: “Ik wil promoveren met deze club”
  Voetbal eerste nationale

  Emil Abaz en Rupel Boom sluiten pre-voorberei­ding met goed gevoel af ondanks 4-1-nederlaag tegen OHL: “Ik wil promoveren met deze club”

  Woensdagavond sloot Rupel Boom zijn pre-voorbereiding af met een oefenpot bij eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. De Steenbakkers verloren met 4-1, maar zoals altijd in een oefencampagne was de uitslag van geen tel. De prestatie was dat wel al enigzins en daarover mochten de troepen van Greg Vanderidt best tevreden zijn. Ook aanvaller Emil Abaz (23), die zijn tweede goal maakte in drie wedstrijden en het seizoen heel ambitieus tegemoet kijkt.