Ilan Van Wilder kan zich in het Baskenland meten met de wereldtop in het rondewerk.
Volledig scherm
Ilan Van Wilder kan zich in het Baskenland meten met de wereldtop in het rondewerk. © Photo News

Ilan Van Wilder (20) presteert sterk in Ronde van het Baskenland: “Ideale race om voort op te bouwen”

Wielrennen profsTot zaterdag is Ilan Van Wilder aan de slag in de Ronde van het Baskenland. De Opwijkenaar doet dat veel bravoure. Hij staat als twintigjarige prima zijn mannetje tussen wereldtoppers als Primoz Roglic, Tadej Pogacar of Alejandro Valverde. De Spaanse zesdaagse past prima in zijn gestage opbouw.

 1. Kenny Molly behoorde in de Amstel Gold Race tot de ‘vlucht van de dag’: “Het ging er redelijk hard aan toe. Ik voelde me niet echt super en had maagklachten”
  wielrennen profs

  Kenny Molly behoorde in de Amstel Gold Race tot de ‘vlucht van de dag’: “Het ging er redelijk hard aan toe. Ik voelde me niet echt super en had maagklach­ten”

  Derdejaarsprof Kenny Molly uit Nieuwkerke behoorde zondag tijdens de Amstel Gold Race in het shirt van het pro continentale Bingoal-Sauzen Pauwels-Wallonie Bruxelles tot de ‘vlucht van de dag’. “We waren door de ploegleiding met vijf aangeduid om proberen mee te gaan in een vroege ontsnapping”, zegt Kenny Molly.
 2. Bart Aernouts bijzonder tevreden na winst in Ironman Florida: “Binnen kleine maand doe ik gooi naar ticket voor Hawaï”
  triatlon

  Bart Aernouts bijzonder tevreden na winst in Ironman Florida: “Binnen kleine maand doe ik gooi naar ticket voor Hawaï”

  Na zijn zesde plaats vorige week in de halve Ironman van Texas heeft onze landgenoot Bart Aernouts zijn eerste zege op Amerikaanse bodem te pakken. Na een spannende race kwam de Antwerpenaar zondag in Florida als eerste over de streep na een sterk fiets- en loopnummer. De conditie gaat duidelijk in stijgende lijn bij de vice-wereldkampioen Ironman van 2018 die nog minstens vijf weken in Amerika zal blijven. “Op 23 mei start ik een Tulsa (Oklahoma) met als doel een ticket te pakken voor het wereldkampioenschap in Hawaï”, kondigt een tevreden Aernouts aan.
 1. Tennis SDI kan z’n leden met Padel 1700 eindelijk laten proeven van de populairste racketsport: “Het enthousiasme is heel groot”
  padel

  Tennis SDI kan z’n leden met Padel 1700 eindelijk laten proeven van de populair­ste racket­sport: “Het enthousias­me is heel groot”

  Het succes van het padel indachtig konden ze bij Tennis SDI uiteraard niet achterblijven. Na de tijdelijke velden van een jaartje geleden kan de Dilbeekse club onder de noemer ‘Padel 1700’ eindelijk bij het steeds langer wordende lijstje van Vlaams-Brabantse padelclubs gevoegd worden. En het goede nieuws is dat het niet bij twee terreinen zal blijven.
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  19 april