Erwin Vandendaele heeft nog altijd zijn scherpe blik op het spelletje. Binnen de scoutingcel van AA Gent blijft de vroegere charmevoetballer uit Gavere een bescheiden rol vervullen.
Volledig scherm
Erwin Vandendaele heeft nog altijd zijn scherpe blik op het spelletje. Binnen de scoutingcel van AA Gent blijft de vroegere charmevoetballer uit Gavere een bescheiden rol vervullen. © Photo News

Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972:
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangersOp het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”
  ATLETIEK

  Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”

  Komend weekend wordt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het Belgisch kampioenschap alle categorieën afgewerkt. Ward D’hoore mag er op de 5000m zijn nationale titel verdedigen. Met tegenstanders als Soufiane Bouchikhi, Michael Somers en Steven Casteele wordt dat geen gemakkelijke opdracht, maar toch gelooft de Houtlander in zijn kansen. “De wedstrijd moet altijd nog gelopen worden en ik hoop toch opnieuw op het podium te staan.”