Als jonge middenvelder deelde Davy De Beule in Lokeren de kleedkamer met veel Afrikanen en IJslanders: “De Afrikaanse sfeer in combinatie met de volwassenheid en voetbalkwaliteit van de Scandinaviërs: die ploeg was uitstekend aan elkaar gelijmd.”
Volledig scherm
Als jonge middenvelder deelde Davy De Beule in Lokeren de kleedkamer met veel Afrikanen en IJslanders: “De Afrikaanse sfeer in combinatie met de volwassenheid en voetbalkwaliteit van de Scandinaviërs: die ploeg was uitstekend aan elkaar gelijmd.” © Belga

Davy De Beule (Sp. Lokeren) over de tijd van toen: “De voodoo-gebruiken van de Afrikanen, daar moet je de charme van inzien”

voetbal traditieclubsSporting Lokeren rond de eeuwwisseling: een verzameling Afrikanen, IJslanders en... Davy De Beule (39). Jeugdproduct van Sporting en spelmaker tussen 1998 en 2004, die vandaag een B&B, fitness en paardenhotel uitbaat. ‘Jong profvoetballer van het jaar’ in 2003, het jaar waarin de Waaslanders derde eindigden: “Die uiteenlopende culturen voelden als een pluspunt.”

 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01