Ann Haesebrouck kijkt tevreden terug op haar sportcarrière en toont nog een keer haar bronzen medaille.
Volledig scherm
Ann Haesebrouck kijkt tevreden terug op haar sportcarrière en toont nog een keer haar bronzen medaille. © Geert De Rycke

Ann Haesebrouck (57) na drie olympische deelnames en bronzen medaille: “Je komt ogen te kort om alles op te slaan”

Roeien bijna vergeten olympiërsBinnenkort staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende editie van de Olympische Spelen op het programma. Daarbij blikken we met heel wat ex-deelnemers vooruit op het grootste sportevenement ter wereld. Vandaag is het de beurt aan Ann Haesebrouck, die zowel in 1984, 1988 en 1992 haar opwachting maakte als roeister op de Spelen.

  1. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
    Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

    Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

    Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.