Onder meer Maaike Cafmeyer, Lize Feryn en Ella-June Henrard beschuldigen Bart De Pauw van grensoverschrijdend gedrag.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer Maaike Cafmeyer, Lize Feryn en Ella-June Henrard beschuldigen Bart De Pauw van grensoverschrijdend gedrag. © rv

Waarom sommige vrouwen seksistisch zijn. "Zij zullen geen sympathie tonen voor de vrouwen in de zaak-De Pauw”

Nu het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) gestart is, wordt er online gretig met haatcomments gesmeten. En vaak komen die bitsige, niet zelden seksistische reacties van vrouwen. Socioloog Katrien Van der Heyden legt uit waarom seksisme zo hardnekkig is en ook vrouwen treft. “Volgens het patriarchale model moeten mannen avances maken en moeten vrouwen zich vervolgens gecharmeerd voelen. Wie daar tegenin gaat, wordt teruggefloten.”

 1. Woestijnvis-producer Inge Sierens is het productiefst in de ochtenduren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Woestijn­vis-producer Inge Sierens is het produc­tiefst in de ochtend­uren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: producer en schrijfster Inge Sierens. Tot begin dit jaar was ze in dienst bij Woestijnvis. Onlangs debuteerde ze als auteur met haar eerste roman ‘Blauw dat wemelt’, uitgegeven bij Manteau. “In de roman is de ontrouw gebaseerd op eigen ervaring. Maar mijn man weet waar de fictie begint en de waarheid stopt.”
 2. Bekende collega’s steken vrouwen in zaak-Bart De Pauw een hart onder de riem: “Na de bagger willen we onze stem laten horen”
  Showbizz

  Bekende collega’s steken vrouwen in zaak-Bart De Pauw een hart onder de riem: “Na de bagger willen we onze stem laten horen”

  Heel wat acteurs, actrices en andere tv-gezichten steunen in een open brief onder de titel #streepinhetzand de vrouwen die zich burgerlijke partij stellen in de zaak-Bart De Pauw. Onder meer An Lemmens, Siska Schoeters, Marijke Pinoy, Maaike Neuville, Lien Van de Kelder, Rik Verheye, Mathias Sercu en Lauren Versnick delen het statement op hun sociale media. “Met deze brief willen we de stilte doorbreken vanuit onze sector”, klinkt het.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king