RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Waarom het niet gek is dat er misschien een 'Harry Potter'-reünie komt. Trendwatcher: “We verlangen naar meer eenvoud, zekerheid en geluk”

Twintig jaar geleden ging de film ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ in wereldpremière. Vandaag gaan er geruchten dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en de andere Harry Potter-iconen gevraagd zijn voor een eenmalige show in de Warner Brothers Studio Tour in Londen. Dat die vraag er kwam is niet onlogisch, onder andere de ‘Friends’-reünie leerde ons al: we blijven graag in het verleden hangen. Maar is dat wel zo onschuldig als het lijkt? Trendwatcher Tom Palmaerts: “In denken dat het vroeger écht allemaal beter was, schuilt een groot gevaar.” 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. UITGETEST. CUSP, een nieuwe app waarbij astrologen je liefdesleven en relaties voorspellen

  UITGETEST. CUSP, een nieuwe app waarbij astrologen je liefdesle­ven en relaties voorspel­len

  Hopeless romantics en astrolovers, aandacht. Er is een nieuwe applicatie op de markt, CUSP, die elke dag een voorbeschouwing geeft van je horoscoop met een focus op liefde, seks en relaties. En CUSP belooft dat die voorspellingen niet door artificiële intelligentie, maar door gerenommeerde astrologen gemaakt worden. Hoe accuraat die zijn? De NINA-redactie downloadde de app en nam de proef op de som.