Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vijftigplusser zkt nieuw lief? Relatietherapeute geeft tips: “Datingapps zijn de nieuwe cafés geworden”

Op liefde staat geen leeftijd en de klantenbestanden van datingsites lijken dat te bevestigen. Steeds meer alleenstaande vijftigplussers doen een ­beroep op een ­virtuele cupido – met wisselend ­succes. Moet je blijven wachten op dé prins op het witte paard of zal die ene koele kikker ­alsnog in een knapperd veranderen? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft advies voor wie wil daten na vijftig. “Seksuele aantrekking is echt niet de enige voorspeller van toekomstig liefdesgeluk.”

 1. COLUMN. Schrijfster Sylvia Van Driessche heeft in bad de beste gesprekken met haar jongste zoon. “Mama, je bent soms té lief”

  COLUMN. Schrijf­ster Sylvia Van Driessche heeft in bad de beste gesprekken met haar jongste zoon. “Mama, je bent soms té lief”

  Sylvia Van Driessche (45) is mama van Ellis (13), Flynn (10) en Aster (6). Op het moment dat Ellis haar vroeg om voortaan iets over haar doorzichtig ondergoed te dragen, wist ze dat hij te oud was geworden om nog samen met hem in bad te gaan. Dus wil ze die bijzondere momenten met haar jongere zoon Flynn koesteren, nu het nog even kan. “Er is tijd. Er is wiegend water. En je kan niet gaan lopen.”
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Waarom daten vrouwen het liefst een grotere man? “Andere eigenschappen, zoals kunnen koken, worden steeds belangrijker”
  PREMIUM

  Waarom daten vrouwen het liefst een grotere man? “Andere eigenschap­pen, zoals kunnen koken, worden steeds belangrij­ker”

  De vonken vliegen ervan af bij acteurs Zendaya (25) en Tom Holland (25), zowel op als naast het scherm. De twee zien er dan ook dolgelukkig uit, al valt één ding wel meteen op: Zendaya is zo’n 5 centimeter groter dan haar ‘Spider-Man’. Het koppel maakt daar zelf geen probleem van, toch vinden veel mensen nog steeds dat de man groter moet zijn dan de vrouw in heterorelaties. Hoe komt dat? “Ben je iemand die zegt: mijn partner moét en zal groter zijn dan ik, en heb je daarnaast nog een lange reeks andere eisen? Dan heb je misschien last van bindingsangst.”