Pam.
Volledig scherm
PREMIUM
Pam. © Nathalie Samain

REEKS. Pam (41) probeert al zes jaar zwanger te raken: “Mijn vruchtbaarheidsproblemen zijn een gemene streek van Moeder Natuur”

Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Pam (41). Zij probeert al zes jaar zwanger te geraken, zonder succes. “Potentiële relaties stonden on hold en ik heb carrièremogelijkheden uitgesteld.” Haar laatste hoop nu is een zaad- én eiceldonatie. Daarvoor reist ze naar Spanje, want daar zoeken ze bewust donoren die op je lijken. “‘Laat het toch even lós’, hoor ik mensen weleens zeggen. Goedbedoeld, maar dat kan ik niet. Als vrouw word je continu geconfronteerd met die kinderwens.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”
  PREMIUM

  REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”

  Na een fertiliteitstraject van ruim vijf jaar — en het verlies van haar tweeling na 23 weken zwangerschap in 2019 — richtte Eva Mouton (34) op sociale media #debuskesclub op. Want al te vaak reizen ze in stilte, vrouwen met een onvervulde kinderwens, en Mouton wil dat doorbreken. Krijg je maar geen lidkaart van de ‘mamaclub’ te pakken, dan voel je je vast thuis in haar 'Buskesclub’, waar verhalen van vrouwen met een onvervulde kinderwens worden verenigd. “De Buskesclub klinkt bewust vrolijk. Wij zijn geen bende triestige beren bij elkaar. Wij zijn meer dan vrouwen die graag een baby willen.”