rv/VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© rv/VTM

“Ik ontving een lege Louis Vuitton-doos.” Niet alleen Karen Damen werd al opgelicht op Vinted. Hoe voorkom je dat?

“Zonet opgelicht”, getuigt Karen Damen (47) op Instagram. “Ik ben mijn geld én mijn jas kwijt.” De zangeres deelt het verhaal van haar zus, die een dure jas verkocht via de app Vinted, maar geen geld kreeg van de koper omdat die haar jas na ontvangst als ‘nep’ opgaf. Het is niet het eerste verhaal van oplichting via het populaire tweedehandsplatform. Ook Zoë en Deborah werden er het slachtoffer van. Een professor consumentenrecht geeft tips om veilig tweedehands te (ver)kopen. 

 1. Oprichtster Milda Mitkute geeft een exclusief interview over het succes van Vinted: “Wereldwijd hebben we het shopgedrag veranderd”
  PREMIUM

  Opricht­ster Milda Mitkute geeft een exclusief interview over het succes van Vinted: “Wereldwijd hebben we het shopgedrag veranderd”

  Op 11 november vieren we de nationale vrouwendag. Het perfecte moment om een vrouwelijke entrepeneur zoals Milda Mitkute (34) in de kijker te zetten. Twaalf jaar geleden richtte ze de app Vinted op en zorgde ze er eigenhandig voor dat tweedehands shoppen superpopulair werd. Wij blikken samen met haar terug. Welke grote hindernissen moest ze overwinnen? Hoe is de mode-industrie veranderd? En wat is haar geheim voor een succesvol Vinted-account? “Mijn droom is uitgekomen, maar er zit een dark side aan.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-sessie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

  UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-ses­sie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

  “Laat het los, gooi het eruit. Tijdens de sessie lijkt wat je ziet misschien onsamenhangend of bizar. Nadien vallen de puzzelstukjes in elkaar.” Redactrice Fleur maakt tijdens een Quantum Healing Hypnosis-sessie een bewustzijnsreis: onder begeleide meditatie en hypnose keert ze terug naar eerdere levens. Het doel? Jezelf losmaken van nare ervaringen die je meezeult uit een oeroud verleden, en je de dag van vandaag nog beïnvloeden. “Vertoef ik eindelijk eens in de kamer van mijn hart, vind ik daar een joekel van een cliché.”