Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

Een kindje adopteren, reisbureau openen of Olympische medaille winnen: deze Vlamingen durven groots te dromen voor 2021

Eerlijk is eerlijk: we willen 2020 het liefst zo snel mogelijk vergeten en het ‘oude normaal’ weer oppikken. Bring on 2021! Al gillen we dat niet zonder een tikkeltje angst, want wie kan garanderen dat dit jaar effectief beter wordt? En toch: sommige Vlamingen laten dat niet aan hun hart komen en gaan 2021 om hun eigen redenen met volle goesting tegemoet. Richting Olympische Spelen, een eigen reisbureau of eindelijk een gezinnetje. Drie mooie verhalen die inspireren om zelf ook hoopvol dit nieuwe jaar te beginnen.  

0 reacties

 1. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 2. Zit god in ons hoofd? Volgens de neurowetenschap zijn er in ons brein verklaringen te vinden voor religieuze ervaringen

  Zit god in ons hoofd? Volgens de neuroweten­schap zijn er in ons brein verklarin­gen te vinden voor religieuze ervaringen

  Deze dagen zoeken veel mensen troost in religie of spiritualiteit. De nood aan iets groters dat zich als een warm dekentje om ons heen vlijt, wordt plots wel erg groot. Of God bestaat, daar kan je aan twijfelen. Maar dat goddelijke ervaringen bestaan, dat staat volgens psycholoog en neurowetenschapper Michiel van Elk als paal boven water. Al is de kans dat er psychedelica bij komen kijken niet uitgesloten. “Men zegt weleens dat één sessie met psychedelica gelijkstaat aan vijf jaar psychotherapie”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"