Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/PhotoAlto

Clara (50) gaat naar parenclubs om haar libido op te krikken. “Alsof je een pornofilm opzet, maar veel leuker.” Seksuoloog geeft advies

Tien jaar geleden zakte het libido van Clara* (50) onder het vriespunt. Alles probeerde ze om de passie weer te doen opflakkeren. Niks hielp, tot zij en haar man besluiten om naar een parenclub te gaan. “De eerste keren hebben we ons in de afgesloten kamer gelegd. Deurtje toe, maar het besef dat mensen ons bezig zagen, vonden we heel sexy.” Het koppelt begint te swingen en ontdekt welke voordelen dat met zich meebrengt. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft advies.

 1. Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”
  PREMIUM

  Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”

  Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. Veel liefdesverhalen eindigen dus niet met een “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Maar een pijnlijke strijd hoeft het einde evenmin te worden. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een ‘happy end’ maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. “Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rondkrijgt, hoe beter.”
 2. Start to swing: Sam (44) en Mien (41) swingen. “Op zolder hebben we een playroom waar we elke week spelen.” Seksuoloog Chloé geeft advies
  PREMIUM

  Start to swing: Sam (44) en Mien (41) swingen. “Op zolder hebben we een playroom waar we elke week spelen.” Seksuoloog Chloé geeft advies

  Hun seksleven was al bevredigend, maar toen Sam* (44) als prille dertiger voorstelde aan zijn Mien* (41) om te swingen, ging er een nieuwe wereld voor hen open. “Tegen het einde van de avond gingen we naar een donkere playroom. Het was supergeil om met twee te vrijen, en af en toe een begerige hand van iemand anders te voelen.” Hun relatie kreeg een boost, maar het leukste zijn de hechte vriendschappen die ze hebben gesmeed. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft advies.