Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Cultura RF

Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt

Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.”

10 reacties

 • lauren van eupen

  2 weken geleden
  Doe dit al zeker 20 jaar of zelfs langer. Ik eet wanneer ik honger heb en waar ik zin in heb. Hierdoor eet ik amper snoep, frietjes, enz. Op dieet had ik altijd zin in wat niet mocht. Verder doe ik ook alles waar ik zin in heb. Geen verplichtingen meer en veel gelukkiger, plus gezonder in lichaam en geest...
 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  We zijn eindelijk bij de generatie gekomen dat een trend van twintig-dertig jaar geleden nu als een nieuwe trend bestempelt.
 • sylvain kusters

  3 weken geleden
  Wanneer is men te dik? Een goede vraag. Maar laten we eerlijk blijven, denkwijze is prima zou leuk zijn. Maar ons lichaam is nu eenmaal hier niet op voorbereid. Overgewicht brengt nu eenmaal onze gezondheid in gevaar. Als je jong bent kan je je redelijk wat veroorloven, maar je betaald het op oudere leeftijd met alle gevolgen van dien.
 • Kaatje Daem

  3 weken geleden
  Dat is helemaal geen nieuwe trend, maar is al meer dan 30 jaar geleden beschreven in het boek “Weet waarom je eet” van Jane Hirschmann en Carol Munter. Boek nog steeds verkrijgbaar.
 • Kevin Vandaele

  3 weken geleden
  Wanneer is men te dik ? is de eerste vraag die men zich moet stellen. Omdat een vriendin het zegt, omdat de dokter het zegt of ... omdat men zelf last heeft. Iedereen weet echt zelf wel als hij iets aan zijn gewicht moet doen. Methode : eten als je honger hebt, slapen als je moe wordt, buiten-zijn als het binnen teveel wordt, ... maw leven als een vrij mens !
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama