Van links naar rechts: Anja, Wendy en Yvette.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Anja, Wendy en Yvette. © rv

Anja, Wendy en Yvette gingen door corona opnieuw studeren: “Het is niet omdat je één foute keuze maakt dat het om zeep is”

Je droomjob vinden, daar streeft quasi iedereen naar. Maar dat lukt ons niet allemaal van de eerste keer. Dus besluiten heel wat mensen elk jaar om het roer om te gooien en opnieuw naar school te gaan. En door de pandemie is deze groep alleen maar gegroeid. Zij het uit noodzaak, zij het omdat corona doet stilstaan bij wat je belangrijk vindt in het leven. Enkele coronaswitchers vertellen over hun keuze. “Als 18-jarige wist ik niet wat ik met de rest van mijn leven wou doen. Nu wel.” 

 1. Jessica en Jolien, vrouwen in de bouw: “De verbazing is groot als we de werf oplopen”
  PREMIUM

  Jessica en Jolien, vrouwen in de bouw: “De verbazing is groot als we de werf oplopen”

  De bouwsector is een mannenbastion: van de 200.000 bouwvakkers in België is nog geen procent vrouw. Steentapijtplaatser Jolien Boonen (29), binnenkort te zien in vtm2-programma ‘Lady Bouwers’, en Jessica Leyne (31), die drie jaar geleden stopte als leerkracht en nu totaalrenovaties voor haar rekening neemt, vertellen vol overgave over hun atypische job en de reacties die daarop komen. “Een vrouw wees ooit naar me, trok haar dochter dicht tegen zich aan en zei haar: ‘Kijk meisje, daarom moet je studeren’.”
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique