Danielle Drykoningen
Volledig scherm
PREMIUM
Danielle Drykoningen © Getty Images

Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtoffer wordt van dropshipping

De klachten over onlinebestellingen boomen: de FOD Economie kreeg er in 2020 wel 52% meer dan het jaar ervoor. Gecharmeerd door een loungebed voor nog geen 30 euro, afgeprijsde boho-jurkjes van een Belgische webshop, of handige gadgets op Facebook? Vaak komen die gewoon van Aziatische sites als AliExpress, maar worden ze duurder aangeboden op een malafide en zogezegd Europese website door dropshippers. “Gelukkig zijn er verschillende manieren om niet in de val te trappen”, zegt experte bij Test-Aankoop Danielle Drykoningen. Zij legt uit hoe je ziet dat je met een dropshipper te maken hebt.

51 reacties

 • jef van den berghe

  1 week geleden
  Natuurlijk weer een manier om aan extra geld te komen het riante loon van de Europese ministertjes moet betaald worden
 • raf janssens

  1 week geleden
  als je een foto vind van het item dat je wil kopen klik er dan rechts op en dan "afbeelding zoeken op het web" en als je niet dezelfde vind ergens is het normaal te vertrouwen dat het inderdaad van die winkel komt.en anders kijken waar het goedkoper is en daar kopen.ik koop al jaren bij aliexpress en als er problemen waren direct geld terug .nooit een defect onderdeel gehad van alles wat ik gekocht heb.1 weerstand in DE 0,11 cent 100 in china 4,54 euro en van uit frankrijk dus geen btw of douane
 • David Vermeulen

  4 weken geleden
  Ik koop al meer dan 5 jaar bij AliExpress. Heb artikels gehad die na 2 maanden niet meer werkten maar de verkoper stuurde me direct een nieuwe. juist nog een origineel scherm voor een Samsung S6 gekocht. 52€ inclusief verzendkosten. Als het lokaal moest worden gemaakt zou het op 165€ uitkomen.niknhad het enkel nodig om mijn foto's eruit te halen. dus goedkoop voor mij.
 • Ives Ameel

  4 weken geleden
  Vind dat een goede koop Belgisch, wij de commerçanten, gaan wel bestellen in het buitenland en zorgen dat Uw fabriek sluit.
 • Betty Dams

  4 weken geleden
  Paar keer iets gekocht bij Ali express. Allemaal brol en dikwijls krijg je zelfs nog niet iets wat lijkt op wat je had besteld. Ook bij Amazon al met dropshipping te maken gehad. Ik kocht iets op Amazon, werd dan zogezegd geleverd door een Duitse winkel maar was verzonden uit Singapore. (En ook nog verloren onderweg natuurlijk).
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”