Notaris Goedele Vandekerckhove.
Volledig scherm
PREMIUM
Notaris Goedele Vandekerckhove. © Getty Images / Bart Azare

Erfenis aanvaarden of verwerpen? Notaris belicht de verschillende opties: “Wie ze aanvaardt, erft zowel bezittingen als schulden van de overledene”

In Hollywoodfilms is een erfenis die uit de lucht komt vallen zo goed als altijd goed nieuws. In realiteit kan dat financieel stevig tegenvallen, vooral als het contact met de overledene al een tijd op een laag pitje stond en je eigenlijk niet goed weet of er iets anders dan schulden jouw kant op komen. Verwerpen dan maar? Of aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving? “Zo’n superformule is dat niet”, waarschuwt notaris Goedele Vandekerckhove. Met haar overlopen we de mogelijkheden, de valkuilen en mogelijke financiële gevolgen van deze opties.

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!