Peter Verbeke
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Verbeke © Photo News

Sportief strateeg Peter Verbeke legt uit hoe Anderlecht met data straks de vervanger van Sambi Lokonga vindt: “Als makelaars ons talenten voorstellen en wij kennen hen niet, hebben wij gefaald”

AnderlechtSportief directeur Peter Verbeke zorgde voor een revolutie in het transferproces van Anderlecht: scouten op basis van data. Welke software gebruikt het scoutingsteam? Wat zijn de fysieke parameters voor onbekende talenten? Welke rol speelt videoscouting? Op welke manier is Vincent Kompany betrokken? En hoe vindt Anderlecht uiteindelijk de vervanger van Sambi Lokonga? Verbeke beantwoordt alle vragen met een unieke inkijk in de scouting en rekrutering van paars-wit.

23 reacties

 • Erwin Van Roy

  2 weken geleden
  Marcus Camps maar dan moeten ze zijn contract openbreken want heeft nog maar tot 2023 dus volgende zomer zou hij goedkoper kunnen gaan.
 • Marcus Camps

  2 weken geleden
  Sambi Lokonga begint nu pas te renderen. Wil je die echt laten renderen en er bovendien een hoop geld voor krijgen moet je die nog een jaar houden op zijn minst. Natuurlijk zullen ze er nu wel aan komen trekken omdat men goed weet dat hij volgend jaar voor velen quasi onbetaalbaar wordt. Verkopen in de zomer ? Alsjeblieft, nee, ontzettend dom. De meerwaarde na een jaar weegt zeker op tegen zijn salaris of de rente (welke rente ?)
 • Guy Moreels

  2 weken geleden
  Probleem zal dan worden om die komende grote talenten te houden. Vroeger was RSCA daar ook al mee bezig : de beste (jeugd)spelers overal weg gaan halen. Maar als er doorbreken, vragen die direct aan goed contract of ze zijn voor veel geld weg. Heb er ook geweten, waarvoor de opleiding te zwaar was en die nu op lager niveau spelen. Is trouwens ook de manier van opleiding bij PSV Eindhoven !
 • Christiaan GOETHALS

  2 weken geleden
  Op het U13 tornooi in Bassevelde georganiseerd door Maarten Martens hoor je jeugdtrainers onder mekaar. Deze van Brugge zeggen: Van RSCA kunnen we niet winnen, zelfs op geen enkel leeftijdsniveau..... De weet ik van niet horen zeggen maar zelf gehoord.
 • danny deley

  2 weken geleden
  oe ,zo zitten lachen met kvo dit seizoen,waren ook,allemaal spelers volgens data gingen degraderen,zie nu de grote ploegen moeten nu spieken bij de kleine
 1. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"

 2. Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan
  Play
  Giro

  Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan

  12 mei