Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Hugo Camps zag hoe Maradona in regie van de maffia gemanipuleerd werd als uithangbord: “Altijd in de schijnwerpers staan, kan ook dodelijk zijn”

Diego Maradona25 november 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een trieste dag voor het voetbal. Diego Maradona, legendarische nummer tien, is niet meer. Onze columnist Hugo Camps kroop in de pen voor zijn persoonlijk adieu aan ‘El Pibe de Oro’. Camps vindt dat wij de druk onderschatten die clubs en supporters spelers soms aandoen. “Daar sta je dan als Argentijns jongetje uit een sloppenwijk tussen vreemdelingen die beweren dat jij van hen bent.”

1 reactie

 • Mia Boets

  2 maanden geleden
  Triest mijn idool en onze Leuvenaar Drieske geweldig rust maar Diego je strijd is gestreden Spijtig veel te jong en sterkte voor iedereen. Dries is je opvolger als voetballer
 1. AFTERMOVIE. Geen publiek, maar wél VIP-taxi's, een gouden loper en veel topvoetballers: dit was de Gouden Schoen 2020
  Play
  Gouden Schoen

  AFTERMOVIE. Geen publiek, maar wél VIP-taxi's, een gouden loper en veel topvoetbal­lers: dit was de Gouden Schoen 2020

  Het werd een atypische, maar daarom niet minder mooie editie van de Gouden Schoen, gisteren in en rond het gebouw van DPG Media in Antwerpen. Deze keer door de gekende omstandigheden geen publiek, maar wel BV’s die achter het stuur kropen van VIP-taxi’s, fiere spelersvrouwen, een gouden loper om de gasten te verwelkomen en vooral: twee oververdiende winnaars. Hierboven alvast de enige echte aftermovie van de corona-editie van de Gouden Schoen!
 1. Van Aert vertrekt zonder vrouw en kind op stage, een opluchting of toch ambetant? "Gevaarlijke vraag"
  Play

  Van Aert vertrekt zonder vrouw en kind op stage, een opluchting of toch ambetant? "Gevaarlij­ke vraag"

 2. Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"
  Play
  Anderlecht

  Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"