Spanje is één van de favorieten op deze Spelen. Met jongens als Pedri, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal staan heel wat jongens op het veld die ook het EK meemaakten.
Volledig scherm
PREMIUM
Spanje is één van de favorieten op deze Spelen. Met jongens als Pedri, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal staan heel wat jongens op het veld die ook het EK meemaakten. © AP

Geen Messi of Ramos, wel Franse spits van 35 jaar: de leeftijdslimiet op het olympisch voetbaltoernooi uitgelegd

Olympische SpelenVergis u niet, op de Olympische Spelen wordt ook gevoetbald. Zoek bij Egypte niet naar Mo Salah, bij Spanje niet naar Sergio Ramos en bij Argentinië niet naar Lionel Messi. Op de Spelen komen in het mannenvoetbal, in tegenstelling tot een EK of WK, alleen U23-teams in actie. En de reden daarvoor is eigenlijk logisch. Al zou een regel geen regel zijn zonder uitzondering.

0 reacties

 1. Succeswensen voor Nina Derwael in jacht op goud: “Laat de wereld maar eens zien wat België in huis heeft”
  Olympische Spelen
  2

  Succeswen­sen voor Nina Derwael in jacht op goud: “Laat de wereld maar eens zien wat België in huis heeft”

  Vandaag is het D-day voor Nina Derwael (21). Vanaf omstreeks half 1 ‘s middags strijdt ze op de brug met ongelijke leggers voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Om de beste turnster van ons land een steuntje in de rug te geven, spraken ex-turnsters Gaëlle Mys, Aagje Vanwalleghem en Senna Deriks hun succeswensen richting Derwael uit in bovenstaande video. Ook de familie van Derwael gaf nog een korte boodschap mee. U kan de medaillestrijd van Derwael vanmiddag uiteraard op de voet volgen via HLN.be.
 2. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays
  Olympische Spelen
  3

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.

Olympische Spelen