Diego Maradona met de WK-trofee in Mexico (1986).
Volledig scherm
PREMIUM
Diego Maradona met de WK-trofee in Mexico (1986). © AP

Aanjager, afwerker, aangever, artiest: het WK ‘86 is van Maradona, en dat bewijzen deze verbluffende cijfers

VoetbalHet magnum opus waaraan ‘El Diego’ zijn goddelijke aura dankt: het wereldkampioenschap in Mexico. Het WK van 1986 zoals het anno 2020 zou worden geanalyseerd: met cijfertjes, records en infografieken. De ongeëvenaarde individuele WK-prestatie die Maradona de legende in deed gaan. De verbluffende stats van ‘El Pibe de Oro’: aanjager, afwerker, aangever, artiest. 

3 reacties

 • Michiels Kristof

  2 maanden geleden
  Ook ik heb toch ff moeten slikken, Maradona mijn jeugdidool, ik was voetbal gek als jonge tiener en dan kwam Jij en deed dingen met een bal op het grootste voetbaltoneel ter wereld die niemand ooit gezien had. Jouw voetbal maakte je goddelijk en jouw leven buiten het voetbal maakte je menselijk. Diego Armando Maradona, hasta la Victoria siempre!
 • Dave Janssens

  2 maanden geleden
  Ik was niet goed van zijn overlijden. Maradona was deel van jeugd en leven. Het was al Maradona die tijd. Het WK '86 nog steeds op het netvlies gebrand.  "Aanjager, afwerker, aangever, artiest" en de beste ooit voor mij. Zijn haardos deed terugdenken aan de tijd dat iedereen met nekmatten rondliepen. De jaren '80 en '90 zijn uniek en nostalgisch in zoveel opzichten en Maradona was er deel van.  De wereld is niet meer hetzelfde zonder Diego Armando Maradona :'(( .Rust zacht vriend..
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Hmmm , vind de aanbidding wel overdreven , er liepen bij Argentinie toen nog andere kleppers rond zoals Jorge Valdano . Het WK werd ook door deze zeer goede spits gewonnen , niet enkel door Maradona !!
 1. Van Aert vertrekt zonder vrouw en kind op stage, een opluchting of toch ambetant? "Gevaarlijke vraag"
  Play

  Van Aert vertrekt zonder vrouw en kind op stage, een opluchting of toch ambetant? "Gevaarlij­ke vraag"

 2. Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"
  Play
  Anderlecht

  Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"