Prinses Delphine tijdens het jaarlijkse défilé ter ere van de nationale feestdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Delphine tijdens het jaarlijkse défilé ter ere van de nationale feestdag. © Photo News

“Verrast hoevéél ze heeft gezegd zonder te praten”: Delphine van Saksen-Coburg (53) op eretribune tijdens nationale feestdag

RoyaltyVorig jaar vocht ze voor de rechtbank nog voor erkenning als dochter van koning Albert, vandaag zat ze tijdens het défilé voor de nationale feestdag als “nagelnieuwe” prinses op de eretribune. Een koninklijke primeur. En ze straalde in haar excentrieke outfit, Delphine van Saksen-Coburg. Royalty-kenner Jo De Poorter maakt de balans op. “Ze had onopvallend en dankbaar aanwezig kunnen zijn, maar ze was net zeer uitgesproken aanwezig”.

 1. IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronaveilig’ Te Deum bij in Brussel
  Play
  Royalty
  16

  IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronavei­lig’ Te Deum bij in Brussel

  De koninklijke familie heeft woensdag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen.