De opgravingen (l.) zijn woensdag van start gegaan. Wie weet wordt zuster Gaby (l.) daarbij wel gevonden
Volledig scherm
PREMIUM
De opgravingen (l.) zijn woensdag van start gegaan. Wie weet wordt zuster Gaby (l.) daarbij wel gevonden © Geert De Rycke/rv

Wordt Zuster Gaby bijna 40 jaar na haar mysterieuze verdwijning toch nog gevonden? Speurders graven in tuin vroeger klooster

Dendermonde4 maart 1982, dat is de laatste dag dat zuster Gaby gezien werd. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Maar daar komt nu misschien verandering in. Speurders zijn namelijk woensdagvoormiddag beginnen te graven in de tuin van het vroegere Sint-Vincentiusklooster. Dat werd recent afgebroken voor een nieuwbouwproject.

 1. Mountainbikevrienden Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Mountainbi­ke­vrien­den Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”

  Philippe De Coen (54) en Alexander De Muyt (55) uit Dendermonde hebben met Derailleur hun eigen bier op de markt gebracht. De twee Dendermondenaars zijn al jaren boezemvrienden en gaan ook regelmatig samen fietsen. Om de natuur een handje te helpen brouwden ze nu hun eigen bier. “De opbrengst willen we gebruiken om bomen aan te planten voor het klimaat", klinkt het.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.