Jeroen Van Reeth en Caroline Van der Cruyssen bekijken de resultaten van het bloedonderzoek van Caroline. "Maar dat werpt meer vragen op dan antwoorden"
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Van Reeth en Caroline Van der Cruyssen bekijken de resultaten van het bloedonderzoek van Caroline. "Maar dat werpt meer vragen op dan antwoorden" © Kristof Pieters

“Wat nu? Verhuizen?”: deelnemers PFOS-bloedonderzoek schrikken van alarmerende resultaten

ZwijndrechtHet was dinsdag schrikken voor de meeste van de ruim 800 deelnemers toen ze de individuele resultaten zagen van het PFOS-bloedonderzoek. Caroline Van der Cruyssen (39) heeft een waarde die drie keer boven de alarmdrempel ligt. “En dan te denken dat we hier nog maar tien jaar wonen. We gaan dringend eens moeten nadenken over onze toekomst hier.”

  1. OPINIE: “Gezonde kinderen thuis houden en hun onthouden van kwaliteitsvol onderwijs, is een schending van de rechten van het kind. De plaats van kinderen is en blijft op school”
    Ieper

    OPINIE: “Gezonde kinderen thuis houden en hun onthouden van kwaliteits­vol onderwijs, is een schending van de rechten van het kind. De plaats van kinderen is en blijft op school”

    De roep om een aanpassing van de quarantaineregels in scholen neemt toe en dat niet alleen vanuit het onderwijsveld. Dokter Ann-Catherine Soenen is longarts in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper en moeder van 3 schoolgaande kinderen. Ook zij pleit ervoor om scholieren die geen symptomen hebben niet “zomaar naar huis te sturen en over te leveren aan willekeur, online-lessen en sociale isolatie.” Ze schrijft deze opinie in haar eigen naam.