Johan, de papa van Jason.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan, de papa van Jason. © Mine Dalemans

“Vriend bracht Jason nog naar ziekenhuis maar hij stierf er op de parking”: 22-jarige vader overleden na messteek in buik, dader van 16 blijft opgepakt

BocholtEen mes van vijf centimeter breed krijgt Jason Tollenaers (22) zondag rond 18 uur in de onderbuik geplant na een confrontatie in Bocholt-centrum. Een vriend brengt hem eigenhandig naar het ziekenhuis van Genk “want het valt wel mee”, zegt Jason. Maar na bijna 30 kilometer rijden, heeft hij te veel bloed verloren en valt hij dood neer op de parking van de spoedafdeling. “Sinds een jaar hadden Jason en ik weer een sterke band", doet zijn vader Johan het verhaal. Een 16-jarige verdachte blijft in de cel.

 1. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 2. Basisschool De Hazelaar en Stad Hasselt planten bomen voor overleden juf en mama in Stadspark
  Hasselt

  Basis­school De Hazelaar en Stad Hasselt planten bomen voor overleden juf en mama in Stadspark

  De leerlingen van de Hasseltse basischool De Hazelaar hebben vrijdag samen met stad Hasselt twee bomen geplant in het Stadspark ter herdenking van de overleden Nele Leeten in november en leerkracht An Vandevenne. “We zijn dankbaar voor deze plek met twee hazelaars om terug te blikken op de mooie momenten met juffrouw An en mama Nele”, aldus schoolleider van De Hazelaar Luc Claus.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden