Schaatstalent Lena (links) en schaatstrainer J.B. (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Schaatstalent Lena (links) en schaatstrainer J.B. (rechts) © n

Schaatstrainer krijgt geen effectieve straf na seks met leerling (14), maar hij mag geen les meer geven aan minderjarigen

Hulshout/EdegemEen 28-jarige schaatstrainer uit Edegem krijgt een voorwaardelijke celstraf voor aanranding van één van zijn leerlingen. Het meisje was amper 14 jaar. Het beloftevolle schaatstalent werd verliefd op haar trainer. In plaats van die liefde af te blokken, begon de schaatstrainer een seksuele relatie met het meisje. “Hij spoorde haar aan om naar porno te kijken op internet. Zodat ze kon leren en wist wat er van haar verwacht werd op seksueel vlak.” De man wordt wel vrijgesproken voor verkrachting.

 1. Schaatstrainer (28) die 14-jarige leerlinge verkrachtte vond het ‘zijn plicht’: “Beter met mij dan met iemand anders”
  PREMIUM
  TURNHOUT

  Schaats­trai­ner (28) die 14-jarige leerlinge verkracht­te vond het ‘zijn plicht’: “Beter met mij dan met iemand anders”

  Schaatstrainer J.B. (28) riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar voor de verkrachting van Lena*, een 14-jarige leerling van hem. Het meisje was verliefd op J.B., hij maakte daar misbruik van en dwong haar om seksuele handelingen te stellen. De man betwist dat het om verkrachting gaat en beweert dat hij het als zijn plícht zag om te doen wat hij gedaan heeft. “Ik vond dat ze beter haar seksualiteit met mij kon ontdekken dan met iemand anders.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"