Jonas Devos en Helena ten Berge van Herita in de Spiegelzaal (r.), die ooit nog toebehoorde aan Napoleon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Devos en Helena ten Berge van Herita in de Spiegelzaal (r.), die ooit nog toebehoorde aan Napoleon. © KDS/rv

Ooit nog van Napoleon, straks open voor grote publiek: binnenkijken in het paleis van een keizer, verstopt op de Antwerpse Meir

AntwerpenIedereen kent de Meir in Antwerpen als winkelstraat, maar weinig mensen weten dat er halverwege in de straat een statig paleis te vinden is. Ooit was het in handen van Napoleon Bonaparte, hield Leopold I er banketten in de spiegelzaal én diende het als buitenverblijf van tsaar Alexander I van Rusland. Vanaf volgende week kan het grote publiek het paleis uitzonderlijk bezoeken, maar wij mochten al eens proeven van de illustere grandeur van weleer.

 1. KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelszaken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouwbaar zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  KALI-team legt 6,6 miljoen euro aan fraude bij Antwerpse handelsza­ken bloot: “Dit doen we voor handelaars die wél betrouw­baar zijn”

  Sinds de oprichting van het KALI-team in 2018 zijn in Antwerpen 32 malafide handelszaken in het kader van een gerechtelijk onderzoek gesloten. Er werd ook 6,6 miljoen euro aan fraude blootgelegd én net geen 4 miljoen euro aan goederen – onder meer 77 voertuigen – in beslag genomen. “Vooral horecazaken komen in beeld. Maar ook de telecomsector en de autoverhuur zijn betrokken”, aldus Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 1. Natalia legt uit waarom haar dochtertje Bobbi-Loua heet
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Natalia legt uit waarom haar dochtertje Bob­bi-Lou­a heet

 2. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden