Bewoonster Diane Mees bij de muur die in de woonkamer geteisterd is door vocht. Door de problemen ontstaan er intussen schimmels in minstens twee appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoonster Diane Mees bij de muur die in de woonkamer geteisterd is door vocht. Door de problemen ontstaan er intussen schimmels in minstens twee appartementen. © Bart Kerckhoven

Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartementen: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”

RuisbroekZeven jaar na de grote renovatie van een flatgebouw in Ruisbroek krijgen de bewoners af te rekenen met vochtproblemen. Diane Mees vraagt al twee jaar een oplossing aan de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting. Intussen staat er schimmel op de muren. “De muren beginnen zelfs te barsten”, zucht Diane. De maatschappij laat weten dat er een grondig onderzoek zal komen.

 1. Bewoners Oeverbeemd starten petitie om herstelling van liften te vragen

  Bewoners Oeverbeemd starten petitie om herstel­ling van liften te vragen

  Zestig bewoners van de 76 appartementen van een flatgebouw in de Oeverbeemd hebben afgelopen week een petitie ondertekend om zo snel mogelijk de herstelling van hun liften te vragen. Ze eisen eindelijk degelijke liften in het gebouw van zeven hoog. “Die handtekeningen werden op één dag verzameld, he”, klinkt het. “Die dat niet tekenden, waren gaan werken of durfden de deur niet te openen.” Hun petitie gaven ze donderdag af bij de huisvestingsmaatschappij.
 2. Zelfs Sinterklaas ontsnapt niet aan PCR-test: in het spoor van de goedheiligman tijdens zijn intrede in Halle
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Zelfs Sinter­klaas ontsnapt niet aan PCR-test: in het spoor van de goedheilig­man tijdens zijn intrede in Halle

  Sinterklaas maakte zaterdag zijn intrede in Halle. Het evenement vond, een dag na het Overlegcomité, onder strenge veiligheidsmaatregelen plaats. Zo moest de sint een PCR-test ondergaan en konden de kinderen dit keer niet op schoot bij de goedheiligman. De pieten zorgden ervoor dat iedereen op een veilige afstand bleef. Wij haalden ons Covid Safe Ticket boven en pikten in op het Oudstrijdersplein.