De amper 21-jarige Jordy Buysschaert overleede een klap tegen een boom na een inhaalmenoeuvre niet
Volledig scherm
PREMIUM
De amper 21-jarige Jordy Buysschaert overleede een klap tegen een boom na een inhaalmenoeuvre niet © Alexander Haezebrouck / RV

Jordy (21) sterft bij klap tegen boom na inhaalmanoeuvre: “Eén grote nachtmerrie voor ons allemaal”

Menen / Heestert“Hij was een vechter, en bood voor iedereen een luisterend oor. Zijn dood kunnen we maar niet vatten”, vertelt Lesley (40), de mama van de amper 21-jarige Jordy Buysschaert uit Menen. Nadat de jongeman vrijdagavond met zijn auto een vriend voorbijstak, verloor hij de controle over het stuur en botste tegen een boom. De wagen brak in twee, voor Jordy kwam alle hulp te laat.

 1. BIE zoekt glasramen voor database
  Roeselare

  BIE zoekt glasramen voor database

  Heb jij nog een stukje glas-in-lood of gebrandschilderd glas in je woning? In de voordeur, een koepel, in de traphal of ergens anders? Dan is cultuur- en erfgoedplatform BIE op zoek naar jou. Vanaf september gaan leerlingen van het Klein Seminarie in Roeselare namelijk aan de slag met het opzetten van een waardevolle database van de glasramen in woningen in Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en Wingene. Ze zullen de glasramen opmeten en fotograferen en vervolgens beschrijven in de database. Ook het onderzoeken van de iconografie en het uitzoeken welk chemisch proces er werd toegepast om het gekleurde glas te maken behoren tot de opdracht. Maar om die tot een goed einde te brengen is er input nodig. Is er in jouw woning dus een glasraam te vinden, laat het weten aan elien.vernackt@midwest.be. Zo ontdek je zelf ook meet over dat staaltje glaskunst en wordt het opgenomen in de database.
 1. Vijf auto’s in de prak: aanrijder (25) is onder invloed van alcohol en drugs
  PREMIUM
  Rekkem

  Vijf auto’s in de prak: aanrijder (25) is onder invloed van alcohol en drugs

  Een 25-jarige beginnend bestuurder uit Menen heeft het vrijdagnacht, tijdens de avondklok, wel heel bont gemaakt in de Lauwestraat in Rekkem. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor, ramde een geparkeerde wagen, een huisgevel en nog een geparkeerd voertuig. Drie andere auto’s deelden ook in de brokken. “Het was alsof er een bom ontplofte”, klink het in de buurt. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had gedronken en cannabis gebruikt.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica