Jimmy G. in de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy G. in de rechtbank. © ton wiggenraad

Jimmy kreeg eerder al 7 jaar cel voor geweld tegen stiefdochter: nu is ook zoontje (3) van nieuwe vriendin slachtoffer van zware mishandeling

TurnhoutNegen keer kwam hij bont en blauw aan op school en twee keer belandde hij zelfs op spoed. Maar de ouders van de toen 3-jarige D. uit Turnhout hadden steeds een uitleg klaar: uitgegleden in bad, een Boeddhabeeld op zijn hoofd gekregen of van een kast gevallen. De wurgsporen in zijn hals bewijzen echter dat het kind mishandeld werd. De hoofdverdachte? Jimmy G. (36), de stiefvader van het jongetje. Jimmy werd eerder al tot 7 jaar cel veroordeeld voor onmenselijke behandeling van zijn toenmalige stiefdochter. Hij beet het kind toen onder meer in het gezicht. “Ik deed mijn best om de perfecte huisvader te zijn”, reageert Jimmy.

 1. Opnieuw vandalisme op Park Spooreinde: vuilnisbak opgeblazen
  Turnhout

  Opnieuw vandalisme op Park Spooreinde: vuilnisbak opgeblazen

  Vandalen hebben de voorbije dagen verschillende keren toegeslagen op het park Spooreinde in de Turnhoutse stationsomgeving. Enkele dagen geleden werd een in beton verankerde bank nog losgewrikt en bovenop een fitnesstoestel gelegd. Zaterdag was het de beurt aan een van de vuilnisbakken die met vuurwerkbommetjes werd opgeblazen. Arbeiders van de stad hebben de rommel ondertussen opgeruimd, maar buurtbewoners zijn het wel beu. “We hebben de politie gevraagd om hier eventueel toch camerabewaking te voorzien", klinkt het. “Ze zullen het bekijken. We hopen in elk geval dat er maatregelen worden genomen.”
 2. Nieuw logo (zonder hert) moet van Turnhout een merk maken
  PREMIUM
  Turnhout

  Nieuw logo (zonder hert) moet van Turnhout een merk maken

  Stad Turnhout heeft een nieuw logo. Meteen werd ook een bijhorende huisstijl ontwikkeld die in alle communicatie naar de buitenwereld gebruikt zal worden. Al wat Turnhout onderneemt, kan zo herkend worden als een initiatief van de stad. “In het verleden had elk initiatief van de stad een eigen logo. Door steeds hetzelfde basislogo te gebruiken, kunnen we van Turnhout een merk maken”, zegt schepen Jan Van Otten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"