De begraafplaats van Wortel Kolonie. Begin 2020 werd een van de laatste landlopers er begraven.
Volledig scherm
PREMIUM
De begraafplaats van Wortel Kolonie. Begin 2020 werd een van de laatste landlopers er begraven. © Toon Verheijen

Het mysterie op Wortel Kolonie: waar is de begraafplaats van de krankzinnigen, de drie joden en de éne moslim gebleven?

Wortel/Merksplas/HoogstratenHerbergt de kolonie van Wortel een verdwenen begraafplaats waar enkele Joodse vluchtelingen en mensen uit het ‘krankzinnigengesticht’ begraven werden? Een oude schets wijst in die richting. Alleen lijkt de begraafplaats verdwenen te zijn. Het verhaal van een mysterieus kerkhof van krankzinnigen, een drietal joden en één moslim. Ex-gevangenisdirecteur Willy Van den Bergh hoopt samen met Romain Krols vrijwilligers te vinden om de waarheid te achterhalen. 

 1. Bewoners woonzorgcentrum Lindelo krijgen deze week eerste coronavaccin: “Vrijdag wordt onze D-Day! Iedereen is écht opgelucht”
  PREMIUM
  Lille

  Bewoners woonzorg­cen­trum Lindelo krijgen deze week eerste coronavac­cin: “Vrijdag wordt onze D-Day! Iedereen is écht opgelucht”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Lindelo in Lille kunnen zich geen betere start van 2021 voorstellen. Aanstaande vrijdag zullen alle 155 bewoners én de 15 bewoners van de serviceflats een coronavaccin krijgen. Drie weken later zal zelfs het tweede vaccin volgen. “Iedereen, echt iédereen ziet vrijdag als D-Day. We zijn zo gelukkig dat we erbij zijn”, zegt directeur Kris Breugelmans. Een dag eerder is ook Sint-Barbara in Herselt aan de beurt en als alles goed verloopt volgt een dag later De Witte Bergen in Kasterlee.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"