Het vijfjarige jongetje Artin dat verdronk tijdens de oversteek naar Engeland en een overzichtsbeeld van de reddingsactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vijfjarige jongetje Artin dat verdronk tijdens de oversteek naar Engeland en een overzichtsbeeld van de reddingsactie. © © Joost De Bock/Basis Koksijde/Stephanie De Maesschalck

Helipilote Valerie (40), zelf mama van twee, getuigt over ramp op Noordzee: “Als je achteraf hoort dat er kinderen van 5 en 8 gestorven zijn, is dat erg slikken”

Koksijde/Duinkerke“Hij speelde vorige week zaterdag in zijn te grote rubberen botjes in het bos van Puythouck in de modder. Artin bracht pret en hoop. Vorige nacht is Artin verdronken, ergens in het kleine stukje zee tussen Loon-Plage en Engeland.” Het was gisteren een randverhaal in alle hectiek rond de coronamaatregelen, maar twee kinderen van 5 en 8, een baby, een man en een vrouw zijn gisteren om het leven gekomen toen ze samen met 15 anderen de oversteek wilden maken naar Engeland, vanuit het Franse Loon-Plage. Amper enkele kilometers van onze grens. Dokter Stephanie De Maesschalk uit Poperinge sprak afgelopen zomer met het gezin van Artin. En Valerie Verkeyn (40), zelf mama van twee kinderen, was gisteren pilote van de reddingsheli NH-90 die deelnam aan de reddingsoperatie. 

 1. Politie klist dievenbende die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”
  Diksmuide

  Politie klist dievenben­de die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”

  De politie heeft een Slowaakse dievenbende geklist die de voorbije dagen actief was in Diksmuide en omstreken. De daders - drie vrouwen en een man - belden aan bij huizen en vroegen of hun kind dat bij hen was naar het toilet mocht. Eens binnen, sloeg de bende aan het stelen. De politie doet nu een oproep naar slachtoffers om zich te melden: heel wat gestolen spullen die zijn gevonden, zijn nog niet toegewezen aan een eigenaar.
 2. Politie en Vlaamse Belastingdienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbelastingen tijdens controles
  Koksijde

  Politie en Vlaamse Belasting­dienst innen duizenden euro’s aan boetes en onbetaalde verkeersbe­las­tin­gen tijdens controles

  De Vlaamse Belastingdienst en de politie Westkust hielden maandag een gezamenlijke verkeerscontrole in Koksijde, met name in de Kinderlaan in Oostduinkerke en de Ten Bogaerdelaan. Daarbij werd 4.329 euro aan achterstallige verkeersbelasting opgehaald. De politie op haar beurt stelde ook verschillende inbreuken vast en schreef enkele duizenden euro’s aan onmiddellijke inningen uit.
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot