Uitzending Faroek over de moord op juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk: archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzending Faroek over de moord op juf Mieke Verlinden uit Noorderwijk: archieffoto © VTM

Eén jaar na de moord op juf Mieke. De grote middelen ingezet, maar geen doorbraak: “Dat kleeft aan je als speurder”

NoorderwijkHet was één van de gruwelijkste moorden ooit in de Kempen. Zorgjuf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk werd met 101 messteken om het leven gebracht in haar eigen woning. Kosten noch moeite worden gespaard om de dader te vinden, maar dat is bijna één jaar later nog niet gelukt. “Zoiets kleeft aan je als speurder”, getuigt Patrick Debeuf. Een overzicht van alle onderzoeksdaden die al verricht zijn en de komende weken nog gepland staan.

 1. AZ Delta biedt patiënten en mantelzorgers digitale ondersteuning
  Roeselare

  AZ Delta biedt patiënten en mantelzor­gers digitale ondersteu­ning

  AZ Delta heeft in de inkomhal van campus Rumbeke een Digipunt geopend. Het ziekenhuis maakt steeds vaker gebruik van digitale toepassingen en wil via het Digipunt, dat te vinden is naast de ombudsdienst, iedereen daarbij begeleiden en ondersteunen. Patiënten en mantelzorgers kunnen er terecht voor vragen over het zorgportaal, ondersteuning bij het inloggen op portalen, online afspraken maken, hulp bij het invullen van online vragenlijsten, de installatie van Itsme en vragen over de website of andere digitale toepassingen. Het Digipunt is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur en ook bereikbaar op 051/23.71.10 of via digipunt@azdelta.be.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.