Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon
Volledig scherm
PREMIUM
Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon © Marco Mariotti

“Bang? Ik denk dat wij iets te oud en te taai zijn naar zijn smaak”: koppel ziet geen graten in bezoekje van wolf

Maaseik“Nee, we zijn niet bang van de wolf.” Antoon (83) en Margriet (81) uit Dorne doen al lachend hun voordeur open. De wolf die hun oprit opliep op klaarlichte dag, heeft in hun ogen niets verkeerds gedaan, maar hun hond Lana halen ze nu voor de zekerheid ’s avonds tijdig binnen. Bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vragen ze met aandrang om wolven of welpen nooit te benaderen. “Ze zien er toegankelijk uit, maar de dieren voederen kan voor problemen zorgen”, zegt Jeroen Denaeghel van ANB.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Maaseik pakt drie punten, maar ziet Europese wedstrijd uitgesteld worden: “Jammer, want iedereen wil Champions League spelen”
  Volleybal EML League

  Maaseik pakt drie punten, maar ziet Europese wedstrijd uitgesteld worden: “Jammer, want iedereen wil Champions League spelen”

  Greenyard Maaseik knoopte dit weekend opnieuw aan met de winst. Het was al van 27 november geleden, thuis tegen Roeselare, dat de Maaslanders nog eens de volle buit pakten. Normaal zouden de troepen van Joel Banks zondag afgereisd zijn naar Warschau, maar de Europese wedstrijd in Polen werd uitgesteld. “Jammer, want iedereen keek uit naar de Champions League-match. We passen ons programma aan in functie van de topper van komend weekend in Roeselare”, vertelt Joel Banks.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.