Pieter Aspe
Volledig scherm
Pieter Aspe © Peter De Smedt

Expert Patrick Van Gompel: “Aspe was een inspiratiebron voor tientallen andere thrillerauteurs”

VTM NIEUWS-journalist en boekenexpert Patrick Van Gompel ziet Pieter Aspe als een belangrijk schrijver van de laatste decennia. “Hij was een erfgenaam van die andere grote thrillerauteur Jef Geeraerts en was op zijn beurt een inspiratiebron voor tientallen andere thrillerauteurs.”

1 reactie

 • Michel Wanquet

  2 maanden geleden
  Aspe was een misdaadauteur, geen thrillerauteur, maar wel absolute top in zijn genre.
 1. Herlees hier ons laatste interview met Pieter Aspe: "Na de dood van Bernadette wist ik niet of ik ooit nog zou kunnen schrijven"
  PREMIUM
  Showbizz

  Herlees hier ons laatste interview met Pieter Aspe: "Na de dood van Bernadette wist ik niet of ik ooit nog zou kunnen schrijven"

  In april 2020, bijna exact een jaar geleden, hing het leven van misdaadauteur Pieter Aspe (67) een paar weken lang aan een dunne zijden draad. Hij werd opgenomen met zware longproblemen, waarna de artsen longkanker vermoedden - net als zijn overleden vrouw Bernadette. Uiteindelijk kroop hij door het oog van de naald, vertelde hij toen aan onze reporter Annick De Wit. Hier kan je zijn laatste interview met ons herlezen. “Ik dacht: oké, ik kom dit ziekenhuis niet meer buiten. ‘Pieter Aspe, 1953-2020'. Dit was het.”