Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).

Minstens 10 jaar werken voor minimumpensioen, vervroegd of deeltijds pensioen na 42 jaar en bonus voor wie blijft werken: de langverwachte pensioenplannen van minister Lalieux

Als het van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) afhangt, heeft iedereen na minstens tien jaar werken recht op het minimumpensioen. Al is het vooral de bedoeling om mensen aan te moedigen langer door te werken. En wie gaat dat betalen? “De pensioenshervorming is geen besparingsoperatie”. Exclusief voor onze redactie licht ze haar plannen toe.

175 reacties

 • Ingrid David

  1 maand geleden
  Als je 10 jaar op invaliditeit staat telt dat ook mee voor pensioen.
 • simonne goderie

  1 maand geleden
  Er zullen altijd mensen bevoordeeld zijn e’ er zullen ook benadeelde zijn ,hoe je het ook draait en keert ,maar belangrijk is dat alle mensen een minimum bestaan kunnen hebben en niet kreunen va’ armoede zoals nu reeds het geval is .
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Wat wordt gedaan in verband met de flagrante "discriminatie op basis van pensioen" waarvan Economisch Productieven tot het BNP het slachtoffer zijn ? Dank zij hun inzet genereren zij belastinggeld waarmee overheidspersoneel betaald wordt plus ook hun veel vetter pensioen dan dat van ex-Economisch Productieven tot het BNP zelve ! Stop die discriminatie !
 • Dirk Vansteenkiste

  1 maand geleden
  Volle loopbaan is 45 jaar werken, ongeacht uw leeftijd Ziekte dagen tellen mee, je vraagt er niet om Werkloosheid, tijdelijk telt mee in berekening van de loopbaan. Meer dan een jaar volle werkloosheid telt niet meer mee. Uitzondering hier op zijn die mensen die op latere leeftijd door de bedrijven op non-actief worden gezet. Hier zouden de bedrijven als boete de rsz bijdrage moeten doorbetalen De index aanpassing … 2% berekenen op minimum pensioen, voor iedereen dit bedrag!
 • raf peeters

  1 maand geleden
  @Stefanie van Dijk ,ook in Nederland moet je 45 jaar gewerkt hebben voor vol pensioen en als je daar voor je 65 ste op pensioen vertrekt dan heb je 1350€ pensioen,niet meer of minder(uitzondering: met 14 begint te werken en op 60 de 45 jaar bijeen hebt)pensioen
 1. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  154

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.