Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group © Gregory Van Gansen / Photo News

Eventsector woedend rond gebrek perspectief zomermaanden: “Dit voelt als een linkse, een rechtse en nog een knietje erbij”

Voorzichtige versoepelingen voor (buiten)evenementen in mei en juni en nog geen beslissing voor de zomermaanden. De eventsector had op véél meer gerekend en voelt zich koud gepakt. “Dit voelt als een linkse, een rechtse en nog een knietje bij. Het getuigt van een totale minachting voor 80.000 mensen die al veertien maanden geduld en respect hebben getoond”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group

40 reacties

 • Walter De Vuyst

  3 maanden geleden
  Men moet de koek eerlijk verdelen , wanneer er ruimte is om voetbalwedstrijden , wielerkoersen en dergelijke activiteiten te laten doorgaan moet er ook de mogelijkheid zijn om de evenementen - en cultuursector te heropstarten . Jammer genoeg is het vooral Vlaams minister Jan Jambon die op alle manieren tegenwringt , gewoonweg omdat cultuur hem niet interesseert .
 • Arthur Tchikaya

  3 maanden geleden
  Evenementen kunnen alleen maar groot, groter, grootst. Een evenement van één dag met drie groepen is te min. Ofwel 4 dagen met 100 groepen ofwel niets. Zo komt het bij mij over. En wat die persoon zegt van linkse en rechtse en nog een knietje erbij is wat de zorgsector al meer dan een jaar ondervindt.
 • Albert Gysels

  3 maanden geleden
  Ontvang wat je kan ontvangen aan subsidies en eventuele andere steun. De honingpotten staan volledig open en iedereen content want niet werken en geld krijgen...hoera hoera hoera. De rekening wordt doorgeschoven naar de komende generaties en ik vrees dat die niet blij gaan zijn.
 • Wim Offermans

  3 maanden geleden
  Het virus is de leidingevende baas, het bepaald wat er kan of (vooral) niet, geholpen door een niet oplettende bevolking.
 • Patrick Marinus

  3 maanden geleden
  Ik snap het best. In alle sectoren staat het water aan de lippen, velen hebben het moeilijk. Maar zou je het op je geweten willen hebben dat jouw bedrijfstak mee een vierde golf zou hebben veroorzaakt?
 1. Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer
  Play
  3

  Code geel: opnieuw kans op felle buien met lokaal onweer

  Vandaag is het opnieuw onstabiel weer met kans op felle buien en plaatselijk onweer. De komende dagen nemen de intense buien geleidelijk af, maar blijft het wel wisselvallig en fris. Dat meldt het KMI. Het KMI waarschuwt met code geel en roept op om waakzaam te zijn. Mogen we binnenkort nog écht zomerweer verwachten? “Het zou me verwonderen dat we in de week van 8-15 augustus heel warm weer krijgen”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Op dat vlak ben ik niet zo optimistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal geen zon meer te zien krijgen.”