Premier Alexander De Croo, naast Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo, naast Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

LIVE. Vanaf 27 juni met 8 aan tafeltje op café en restaurant - op 16 juli beslissing over mogelijke afschaffing coronamaatregelen

We mogen binnenkort weer langer op café en restaurant. Nu de corona-epidemie aan kracht blijft inboeten, mogen we bovendien met dubbel zoveel mensen aan tafel (van vier naar acht). De horeca moet vanaf 27 juni niet langer sluiten om 23.30 uur, maar pas om 01.00 uur. De versoepelingen gaan volgende week zondag in, precies op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal.  Op de persconferntie na afloop van het Overlegcomité benadrukte premier Alexander De Croo dat we voorzichtig moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus. De tweede prik van het vaccin enorm blijft daarom heel belangrijk, klonk het. 

23 reacties

 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Laat gewoon meer toe voor wie tweede prik heeft gekregen, dit is het enige logische, zorg dat iedereen zo snel mogelijk de volledige vaccinatie heeft dit zou al eerder moeten gebeurd zijn, alles moet afhangen van de vaccinatie en niet van verlofperiode of voetbal, wielrennen, reizen enzoverder, het virus kan enkel verliezen door de vaccinatie, en winnen bij versoepelingen, dit is al twee jaar zo en voor iedere vorm van besmetting al eeuwen zo.
 • frans vereken

  3 maanden geleden
  Hopelijk komt deze variant niet met iets nieuws. Een samenloop van omstandigheden waarvan we het resultaat na de vakantie gaan opmerken.
 • Sofie Vandewiele

  3 maanden geleden
  Als ze willen dat we onze tweede prik halen, dat ze er dan eens voor zorgen dat de risicopatiënten geen 12 weken moeten wachten. We gaan nog de laatste ingeënt zijn. Dit kan toch niet. Is het leven van een risicopatiënt niets waard dan ? Je zou het denken.
 • Gunther Baets

  3 maanden geleden
  Er wordt alleen maar gesproken van de horeca. Dit is het belangrijkste. Wachten tot je volledig gevaccineerd bent tot je weer alles mag. Dat ze dan ook maar zorgen dat de risicopatienten geen 12 weken moeten wachten.
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Voetbal lijkt wel een supermacht. Die voetballers hebben niets moeten inleveren, hebben heel de lockdown gewoon mogen doorspelen. En nu gaat dat spektakel de beslissingen ivm corona beînvloeden. Er bestaan geen groter klasse-verschil als tussen die top-voetballers en hun plebs-publiek. Hoe sukkelachtig ...