Ondanks dat Marc Van Ranst (rechts) ons leerde hoe we mondmaskers moesten dragen, was het soms even zoeken. Links: minister Koen Geens raakt danig in de knoei met een maskertje. Midden: minister De Block bezorgde fotografen de beelden van hun leven met haar opvallende masker.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks dat Marc Van Ranst (rechts) ons leerde hoe we mondmaskers moesten dragen, was het soms even zoeken. Links: minister Koen Geens raakt danig in de knoei met een maskertje. Midden: minister De Block bezorgde fotografen de beelden van hun leven met haar opvallende masker. © Photonews/RV

IN MEMORIAM. Vaarwel mondmasker. Levensverhaal van attribuut dat 1,5 jaar geleden plots in ons leven opdook

Eerst was je onnodig. Dan weer aangeraden. Vervolgens verplicht, onvindbaar, onbetaalbaar en - zeker bij brildragers - gehaat. Vandaag word je na het nieuwe Overlegcomité op de meeste plaatsen in Vlaanderen mogelijk ten grave gedragen na amper anderhalf jaar. Rust zacht. Als laatste eerbetoon: je veel te korte levensverhaal.

49 reacties

 • pol rodens

  2 maanden geleden
  We zullen zien of het ook wel echt afgeschaft gaat worden, politici staan erom bekend om op hun woorden terug te komen. Waarom dat onding pas in oktober afschaffen, en niet meteen? Het is een onding dat juist voor ziekte zorgt ipv voorkomt. Het had nooit verplicht mogen worden! De mensen die voorstander zijn van het permanent verplicht dragen van zo een onding, stel jezelf de vraag, hoe heb je het overleefd in de tijd toen dat onzinnige mondmasker nog geen mode-ding was?..
 • werner vanhoutte

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk dat sommigen naar een vierde golf vragen. Verstand verloren ? De beslissingen van het Overleg comité zijn correct. Moeten wij hier in Vlaanderen boeten , omdat 1 ( ja een ! ) Brussels ziekenhuis dag in dat uit gaat jammeren over zijn 5 ! corona patienten op IC ? terwijl het ongenoegen duidelijk de verloning van de zorgverplegers betreft . Dat een organisatie zoals Sciencano over de versoepelingen zeurt: hier spelen, net als bij Pedro Facon, persoonlijke belangen , dat is duidelijk
 • Frank Van den broecke

  2 maanden geleden
  Ik vind dat niet enkel nu , maar ook in de toekomst, een mens zo bewust zou moeten zijn een masker te dragen zodra men weet dat je een ziekte hebt die besmettelijk kan zijn op plaatsen waar veel mensen lopen. Zelfs voor een gewone griep. Bij hoesten en niezen . Zo vermijd iedereen anderen te besmetten. Niet voor elke ziekte natuurlijk.
 • Patrick Van Troyen

  2 maanden geleden
  Ik zal het blijven dragen op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Gezond verstand gebruiken is de boodschap. Sommige politiekers (JJ, ..) zijn gewoon platte opportunisten.
 • Jurgen Lenaerts

  2 maanden geleden
  Opnieuw een schandalig domme beslissing, wellicht met dank aan opperpopulist jambon. Alle experts geven aan dat het, vlak voor de herfst/winter geen goed idee is, pfff zo vermoeiend.. Ik blijf mijn ffp2 dragen alleszins, en ik ben blij te lezen dat er gelukkig nog mensen met gezond verstand zijn..