Mehdi Bayat.
Volledig scherm
PREMIUM
Mehdi Bayat. © Belga

Nu ook Mehdi Bayat in opspraak komt: hoe groeide hij uit tot één van de belangrijkste mensen in ons voetbal? En waarvan wordt hij verdacht?

Propere HandenHij had z’n familienaam al niet mee - broer Mogi Mayat is een spilfiguur in het dossier Propere Handen - maar nu komt Mehdi Bayat, ex-voorzitter van de voetbalbond (KBVB), ook zelf in opspraak. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en omkoping.

7 reacties

 • André Christiaens

  5 dagen geleden
  Waar komt dat zwart geld vandaan? ooit was het toch wit en gedrukt en uitgegeven door de staat. Kort gezegd eigen bestuurders stelen geld uit de clubkasten en waar halen de clubs dat geld vandaan als er een goede boekhouder alles in de gaten houd is er toch geen zwart geld. De staat zou beter de grote controleren en de werkman gerust laten, maar ja bij de grote krijgen ze ook zwijggeld of ook horloges en potgrond voor hun tuin.
 • luc dierick

  1 week geleden
  Ivan Dat hebt ik maanden geleden hier al geschreven Voetbalstadions zijn de arena s van de witteboordencriminelen Bedrijfswereld Politiek Vakbond Voka Unizo Justitie en alle nevenorganisaties gebouwd met belastinggeld
 • Ivan Vergauwen

  1 week geleden
  Natuurlijk gaat er niets van komen. Zit vertakt van advocaat , bedrijfsleven tot in de politieke wereld. Als ze dit uitpluizen tot op het bot , betekent dit de val van België.
 • Bart Dekort

  1 week geleden
  Men mag toch 1 ding niet vergeten, en dat is dat als je lid wordt van een organisatie die reeds jarenlang werd mismeesterd door collega's, je zelf niet maagdelijk wit kan blijven aangezien de organisatie het niet meer toelaat. Het bepalen van de eigen schuld is dan ook uiterst moeilijk, maar gelukkig hebben we magistraten die denken dat ze het allemaal wel kunnen inschatten, en tot oordelen en veroordelingen komen die met de realiteit weinig te maken hebben.
 • Romain Nolf

  1 week geleden
  En er zal niemand gestraft worden ! zitten veel teveel grote koppen en VEEEEEEL geld !
 1. Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van Roberto Martínez: “Ik ben vereerd en kijk uit naar deze uitdaging”
  Play
  Rode Duivels
  57

  Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van Roberto Martínez: “Ik ben vereerd en kijk uit naar deze uitdaging”

  De keuze is gemaakt. Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van bondscoach Roberto Martínez, zo vernam onze redactie in primeur en maakte de KBVB intussen ook officieel bekend. Het ultieme doel: alsnog wereldkampioen worden met de Rode Duivels. Maar dan vanuit de dug-out in Qatar. “Proficiat met je carrière en tot snel, coach”, zegt recordinternational Jan Vertonghen op Instagram.
 2. Welke nieuwkomer kan een meerwaarde zijn voor jouw Gouden 11-ploeg? Dit zijn de vijf opvallendste wintertransfers tot nog toe
  Gouden 11

  Welke nieuwkomer kan een meerwaarde zijn voor jouw Gouden 11-ploeg? Dit zijn de vijf opvallend­ste winter­trans­fers tot nog toe

  Ook januari is tegenwoordig een drukke transferperiode in onze eerste klasse. Tot en met de laatste dag van de eerste maand van het jaar kunnen onze Belgische clubs zich versterken. Er staat nog heel wat te gebeuren, maar verschillende ploegen hebben al enkele aanwinsten voorgesteld. Wij lijsten de vijf opvallendste wintertransfers tot nu toe op. Iedere nieuwkomer kreeg een waarde. Je kunt dus een transfer doen en ze opnemen in jouw Gouden 11-ploeg.
 1. Jaarrekening Anderlecht gepubliceerd: RSCA kan kosten drukken, maar kapitaalsverhoging was echt wel broodnodig
  Anderlecht
  1

  Jaarreke­ning Anderlecht gepubli­ceerd: RSCA kan kosten drukken, maar kapitaals­ver­ho­ging was echt wel broodnodig

  Dat Anderlecht een nieuw monsterverlies leed van 29 miljoen euro in het seizoen 2020-2021, was al bekend. Maar nu is ook de jaarrekening van RSCA gepubliceerd bij de Nationale Bank. In dat overzicht vallen nog een paar dingen op. Paars-wit gaf minder uit, maar het eigen vermogen ging desondanks stevig in het rood. De kapitaalsverhoging van eind december was een must.