Kris Luyckx en Dejan Veljkovic tijdens een match tussen Anderlecht en Club Brugge in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Luyckx en Dejan Veljkovic tijdens een match tussen Anderlecht en Club Brugge in 2019. © Photo News

Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic: “In Italië hebben ze al topploegen zoals Juventus gedegradeerd. Ik weet niet of de KBVB daarvoor de ‘culot’ zal hebben”

Na net geen drie jaar zit het werk van spijtoptant Dejan Veljkovic (50) in Operatie Zero er - éindelijk - op. Het gerecht moet zijn overeengekomen strafvermindering in ruil voor alle verklikkerijen van voetballers, coaches en bestuurders nu enkel nog goedkeuren. “Met alles wat hij heeft verklaard, zullen er nog veel lelijke dingen over Dejan worden gezegd”, voorspelt zijn advocaat. Maar Kris Luyckx (51) had Veljkovic gewaarschuwd toen die aan zijn taak als ‘rat’ begon - overigens op voorzet van Luyckx: “In het strafrecht is het gewoon ieder voor zich.”

 1. Kritiek neemt toe na wanprestatie, want de Lukaku van Chelsea is niet die van Inter: “Wij kunnen niet als Inter spelen”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal
  63

  Kritiek neemt toe na wanpresta­tie, want de Lukaku van Chelsea is niet die van Inter: “Wij kunnen niet als Inter spelen”

  In Londen loopt een trainer rond die perfect weet hoe je het beste in Romelu Lukaku naar boven brengt. 50 kilometer verderop piekert een collega zich suf. Een spits van 115 miljoen heeft het aanvallend probleem voorlopig niet opgelost en een wanprestatie tegen Manchester City heeft de kritiek op ‘Big Rom’ alles behalve doen verstommen. Een analyse met de stemmen van zijn kritische trainer Thomas Tuchel en mentor Antonio Conte. De Lukaku van Inter versus die van Chelsea: zoek de verschillen.
 2. Transfer Talk. Stunt KV Kortrijk met AS Roma-rechtsback Reynolds, die ook op radar van Anderlecht stond?
  Voetbal
  1

  Transfer Talk. Stunt KV Kortrijk met AS Ro­ma-rechtsback Reynolds, die ook op radar van Anderlecht stond?

  De wintermercato is inmiddels al een tijdje officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.