AP
Volledig scherm
© AP

HISTORISCH GOUD! Thiam eerste Belgische atlete ooit die zichzelf opvolgt als olympisch kampioene, Vidts strandt op vierde plaats

Olympische SpelenNafi Thiam (26) heeft België een derde gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio bezorgd. Thiam kwam op de zevenkamp niet meer in de problemen op de afsluitende 800 meter en volgde zo zichzelf op als olympisch kampioene. Noor Vidts (25) zette alles op alles, maar strandde op de vierde plaats in de eindnotering. 

80 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het is in die 7 kamp ook de eerste keer dat een Olympisch kampioene zichzelf kan opvolgen. En wie weet. Misschien kan ze het in Parijs nog eens over doen.
 • Hedwig Beernaert

  2 maanden geleden
  Nafi gaat de geschiedenis in als één van de topatleten in het internationaal atletiekcircuit. Wat vooral ook verheugend is, is het feit dat we een 2de tienkamp atlete hebben die ook in staat is om een medaille te halen.
 • Liliane Vervliet

  3 maanden geleden
  Proficiat ! Top prestatie !
 • gilbert Gijdé

  3 maanden geleden
  proficiat-super prestatie
 • Johannes Smikkelson

  3 maanden geleden
  Knap gedaan, Nafi!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
 3. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.